Pretraži sajt

Neverovatna stvorenja

16.
10.
2024.

ISBN: 978-86-10-05342-5

Format: 130x200

Broj strana: 336

Povez: mek

Pismo: ćirilica

Žanr: dečji romani

Uzrast: 9-12

 

Dan kada je Kristofer spasao bebu grifona iz skrivenog jezera zauvek će promeniti njegov život. Upravo tada otkriva Arhipelag, skup od trideset četiri ostrva. To je tajno mesto na kome mitska stvorenja i dalje žive. Istog dana, Kristofer upoznaje devojčicu Mal.

Njih dvoje kreću u neverovatnu avanturu, jurcajući od ostrva do ostrva i pokušavajući da otkriju zašto magija nestaje, a magična stvorenja iznenada umiru. Odgovore traže i od sfingi, bore se protiv krakena, pregovaraju sa zmajevima. Međutim, kako se približavaju mračnoj istini, postaje jasno da samo oni mogu rešiti ovu misteriju.

Ako Arhipelag treba da bude spasen, Mal i Kristofer će to morati da učine sami.

U našem svetu postoji tajno mesto koje je dobro skriveno, kako bi bilo bezbedno od nas. To mesto je divlje i veličanstveno: zemlja u kojoj sva mitska stvorenja i dalje žive i napreduju. Poznato je kao Arhipelag. To je grupa od trideset četiri ostrva: neka su velika poput Danske, neka mala kao gradski trg. Na tim ostrvima hiljade magijskih stvorenja trče i lete, razmnožavaju se, stare, umiru i ponovo se rađaju. Za nas, ona su napola zaboravljena i odavno se smatraju pričama za decu. Ali nismo ih uništili: preživela su. Ima ih mnogo, i blistava su, i stvarna. To je poslednje preostalo magijsko mesto.