Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Klasici svetske književnosti za decu: En sa Ostrva

3.
7.
2024.

ISBN: 978-86-10-05196-4

Format: 130x200 mm

Broj strana: 304

Povez: mek

Pismo: ćirilica

Žanr: dečji romani

Uzrast: 9-12

 

Roman En sa Ostrva je treći nastavak serijala o riđokosoj devojčici En Širli, koja je iz sirotišta stigla na farmu Grin gejbls, u porodicu Katbert. Sada En prvi put napušta Ostrvo Princa Edvarda kako bi pohađala koledž u Kingsportu, u Novoj Škotskoj.

Svojeglava ali plemenita En dolazi u veliki grad, radoznala i uzbuđena, i ne sluteći iznenađenja i avanture koje je čekaju – nova prijateljstva i neobična poznanstva, prvi književni uspesi i tragedija koja će je naučiti važnoj lekciji. Studirajući daleko od svog doma i ostrva, pa čak i kada poseti svoju rodnu kuću, En shvata da jedino ostrvo smatra svojim pravim domom. Ujedno En uviđa da nostalgija za domom nije jedino osećanje koje je potisnula, ali se čini da za neka priznanja možda nema više dovoljno vremena…

Ediciju Klasici svetske književnosti za decu čine pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih pisaca za decu. Premda je namenjena školarcima, čitalački užitak u njoj će pronaći i stariji čitaoci koji se rado vraćaju čitanju vrednih dela koja nikada ne zastarevaju.