Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

SJAJ

27.
5.
2024.

ISBN: 978-86-10-05057-8

Format: 256x310

Broj strana: 64

Povez: tvrd

Pismo: ćirilica

Žanr: edukativne

Uzrast: 7-9

 

U ovoj knjizi čudesnih ilustracija i divnih opisa otkrićete 15 različitih zvezda, planeta i drugih nebeskih tela i naučićete kako da posmatrate noćno nebo kroz prozor svog doma, a sve to pomoću ovog fantastičnog vodiča kroz svemir!
Upoznaćete mesečeve mene i saznati kako da se orijentišete prema Severnjači, te kako da putujete kroz vreme i na taj način dođete do odgovora na večna pitanja, a upravo ova neverovatna knjiga otkriće vam kako je čitavo čovečanstvo upisivalo svoju istoriju u sazvežđa na nebu.

 

Reč autora:

Sa sopstvenih vrata možemo da vidimo sjajne zvezde, čudesan Mesec i mnogo zanimljivih sazvežđa. (…) Sva ta nebeska tela, blistava ili teško vidljiva, jesu kosmički heroji. (…) Postoje mnogo miliona godina. Sadrže činjenice koje govore o našem poreklu i našoj budućnosti. Svako poglavlje ove knjige posvećeno je po jednom od tih heroja, koji nas podsećaju da na našem nebu postoji toliko toga… a ipak nema ničeg lepšeg od doma. (…) Nadam se da će vas ova knjiga podstaći da češće izlazite iz kuće, gledate uvis i uživate u predstavi. – Noelija Gonzales