Pretraži sajt

Snažno kao život, tečno kao ljubav

Tomas Leončini
15.
10.
2024.

ISBN: 978-86-10-05350-0

Format: 135x185

Broj strana: 224

Povez: mek

Pismo: latinica

Žanr: popularna psihologija

 

Knjiga koja je istovremeno i manifest i apel – o važnosti ljubavi, brige o drugima, razumevanju sebe i prepoznavanju pravih vrednosti u vremenu vođenom stalnim promenama, profitom i tehnologijom.

Koliko su nam uopšte potrebni drugi ljudi i koliko se plašimo njihovog uticaja u eri u kojoj prevlast imaju fizički izgled i brzina? Gde je granica između ljubavi i straha? Tomas Leončini će ova, kao i mnoga druga filozofska pitanja svojestvena našem dobu, postaviti istražujući brojne promene u odnosima u današnjem tečnom društvu, istovremeno preuzimajući nit koja je započeta pisanjem knjige sa čuvenim sociologom Zigmuntom Baumanom.

Autor u ovoj knjizi, napisanoj poetičnim a jasnim stilom, uspeva da u autobiografskom ključu prati svojevrsnu kratku filozofiju svakodnevnog života, gde se, između ispovesti i refleksija, priča, metafora i književnosti, bavi transformacijama sveta kojim dominiraju inernet, agresija koja se izlila na društvene mreže, mutacija tela i nove seksualne navike. Kroz istoriju ideja sa primerima iz sociologije i psihologije provlači se jasna i moćna poruka za nove generacije i za sve one koji pokušavaju da se snađu u opasnom prostoru između ljubavi i zavisti, izolacije i zajednice.