Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Tejlor: Iz ere u eru

Karolin Salivan
3.
7.
2024.

ISBN: 978-86-10-05236-7

Format: 165x240 mm

Broj strana: 384

Povez: mek

Pismo: latinica

Žanr: Biografije i memoari

 

PRIČA O NAJVEĆOJ POP ZVEZDI OVE GENERACIJE IZ ERE U ERU

Tejlor Svift je dostigla vrhove top lista muzičkim stilovima koji pokrivaju sve od kantrija preko popa i folka do indi-roka. Sada, ova neodoljiva biografija priča priču o tome kako je jedna od najvećih pop ikona od odrastanja na farmi jelki dospela do rasprodatih arena širom sveta.

ŽIVIMO U ERI TEJLOR SVIFT

Od njenog eponimnog debitantskog albuma 2006, ova pop superzvezda prodala je više od 200 miliona albuma, rasprodala bezbroj arena dok je obilazila svet i oborila je rekorde u prodaji karata svojim Eras filmom. Postala je jedan od najuticajnijih umetnika svoje generacije, najveća pop zvezda na svetu danas.

Inspiracija i glas mladim devojkama, ženama i LGBTQ+ zajednici širom sveta, Tejlor je otvorena feministička ikona, aktivistkinja, moćna preduzetnica i jedna od najplodnijih tekstopisaca zadnjih godina. Spotifaj ju je 2023. proglasio za najstrimovaniju umetnicu globalno, jedina je umetnica koja je osvojila četiri Gremija za album godine i vešto menja stil sa svakim novim albumom; njena zvezda ne pokazuje znake gašenja.

U ovoj zabavnoj biografiji, autorka i muzička novinarka Kerolajn Salivan popisuje Tejlorino putovanje od mlade kantri umetnice do fenomena pop muzike, obuhvatajući njene veze visokog profila, priče iza njenih pesama i njenu evoluciju kao umetnice
– iz ere u eru.