Pretraži sajt
%
×
POVRATAK U ŠKOLU - 2+1 DEČJA AKCIJA
dana sati minuta sekundi

„Izuzetno blistava stvorenja“ Šelbi van Pelt – od debija do filmskog platna

19.
8.
2024.

Čuvena „knjiga o hobotnici“ u Netfliksovoj adaptaciji

Duboko emotivna priča o jednom neobičnom prijateljstvu Izuzetno blistava stvorenja Šelbi van Pelt doživeće i filmsku adaptaciju.

Iako Netfliks ne otkriva više detalja o ovom uzbudljivom projektu, jasno je da će čarolija koja je počela rečima sada oživeti i na filmskom platnu.

Čarobna priča o Marselusu, gigantskoj hobotnici koja je više od običnog morskog stvorenja, dobiće novu dimenziju sa rediteljkom Olivijom Njuman, koja je briljirala režirajući film Tamo gde rakovi pevaju, i Sali Fild u glavnoj ulozi.

Dejvid Levin i Brajan Ankles, zajedno sa Piterom Krejgom, scenaristom, biće odgovorni za produkciju i prenošenje magije reči na ekran. Krejg, koji je radio na Betmenu, iskoristiće svoje iskustvo kako bi adaptacija sačuvala duh priče Van Peltove, dok će animaciji svoj pečat dati Džon Vitington.

Objavljen u proleće 2022. godine, roman je vrlo brzo stekao status bestselera, sa više od dva miliona prodatih primeraka. „Knjiga o hobotnici“ je duboko dirnula srca čitalaca, pružajući emotivno putovanje sa esencijom ljudske tuge, nade i iskupljenja.

U središtu priče je usamljena žena koja, radeći kao čistačica u akvarijumu, susreće neobičnog prijatelja – pacifičku hobotnicu. Dok se Tova bori sa tugom zbog gubitka muža i nestanka sina već 30 godina, Marselus pokazuje da je više od običnog morskog stvorenja.

Roman Izuzetno blistava stvorenja je nežan podsetnik da ponekad pažljiv pogled na prošlost može pomoći da se otkrije budućnost koja se nekada činila nemogućom.

Čuvenu „knjigu o hobotnici“ potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.