Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Kuća sa tajnim prolazom Dženifer Lin Barns

20.
6.
2024.

Inspiracija za nastanak BookTok hita Igra naslednika

Kada se otac Dženifer Lin Barns penzionisao, počeo je da projektuje porodični dom iz snova. Jednog dana pitao je svoju ćerku da li ima posebne zahteve za kuću. Bez mnogo razmišljanja, imala je odgovor – tajni prolaz. Nedugo zatim, kuća je izgrađena zajedno sa tajnim prolazom koji je Dženifer tražila. Tada se rodila ideja o čoveku koji više od pet decenija posvećuje preuređivanju kuće i stvaranju tajnih prolaza – godinama kasnije, napisala je Igru naslednika, a potom i nastavak apsolutnog BookTok hita Igra se nastavlja.

„Nakon što smo se uselili u kuću, jednostavno sam mogla da osetim očevo prisustvo u svakoj prostoriji. Tada se rodila ideja o prostranoj vili umesto kuće, desetini tajnih prolaza umesto jednog. A onda sam počela da razmišljam o tome kakav bi čovek napravio takvu kuću. Igra naslednika je jedina moja knjiga koja je započela mestom, a ne likom ili radnjom“, izjavila je autorka.

Igra naslednika je priča o ekscentričnom milijarderu koji umire i ostavlja celo svoje bogatstvo tinejdžerki koju niko u njegovoj porodici nikada nije upoznao. Prema uslovima testamenta, od nje se traži da se preseli u raskošnu vilu u Teksasu, i da živi godinu dana zajedno sa porodicom čije je bogatstvo nasledila. Ubrzo otkriva da je preminuli milijarder bio opsednut zagonetkama i šiframa, i shvata da je ona njegova poslednja zagonetka, kao i da će joj praćenje komplikovanih tragova koje je ostavio iza sebe dati odgovor na pitanje: zašto ona?

Dženifer Lin Barns je američka spisateljica koja se ističe u žanru Young Adult književnosti, posebno u podžanrovima misterije, trilera i fantastike. Studirala je kognitivnu nauku na Jejlu, gde je kasnije završila i doktorske studije. Počela je da piše još u detinjstvu, a svoju prvu knjigu (koju naziva probnom knjigom, jer je niko nikada neće videti) napisala je u srednjoj školi. Od tada je izdala više od 20 naslova, od kojih su najpopularniji oni iz serijala Igre naslednika.

Knjige Igra naslednika i Igra se nastavlja možete potražiti na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.