Pretraži sajt

Čarobna Vulkančićeva izdanja na Beogradskom sajmu knjiga

16.
10.
2024.

Priče pune magičnih stvorenja i neustrašivih junaka

Pripremite se za magiju ali i važne životne lekcije koje donose novi naslovi iz najčitanijih Vulkančićevih serijala! Od čarobnih avantura do poučnih priča o prijateljstvu i hrabrosti, predstavljamo fantastično ilustrovana izdanja koja će očarati vaše mališane! Upoznajte nove junake, istražite maštovite svetove i uživajte u najlepšim pričama svih vremena.

Isidora Mun je posebna devojčica, čija mama je vila, a tata vampir, što je čini jedinstvenom u svetu punom običnih ljudi. Kada nova devojčica Ava stigne u njen razred, Isidora ne može da odoli želji da je upozna. Iako se Ava isprva čini neprijateljskom, Isidora veruje da se ispod tog stava krije dublji razlog. Kroz priču Isidora Mun i nova devojčica Harijet Mankaster, deca će naučiti o važnosti prijateljstva, razumevanju i hrabrosti. Hoće li Isidora otkriti tajnu koja muči Avu i pomoći joj da se uklopi?

U uzbudljivom naslovu iz serijala o Džeronimu Stiltonu Šerlokove avanture: Slučaj crne magle, mali avanturisti će biti uvučeni u zagonetnu priču o crnoj magli koja obavija Mišington. Pridružite se Šerloku i Džeronimu dok prate tragove, istražuju dokaze i rešavaju zagonetke. Ovaj slučaj nije samo obična detektivska priča; to je avantura ispunjena humorom, napetošću i nezaboravnim likovima. Da li će Šerlok i njegov verni pomoćnik uspeti da razotkriju skrivene tajne pre nego što magla potpuno obuzme grad?

Ana Punset nas ponovo vodi u predivan Jednorograd, u četvrtom delu serijala koji je očarao male ljubitelje magije. U romanu Leteći mafini, mladi čitaoci će doživeti još uzbudljiviju avanturu i susresti se sa magijom... u kuhinji! U ovom uzbudljivom nastavku, Klaudija se priprema za najposebnije takmičenje u gradu – pravljenje mafina! Ali, naravno, ovo takmičenje nije samo običan kulinarski izazov već vatrena arena gde svaki sastojak odiše vlastitom magijom. Dok priprema svoje mafine, Klaudija se suočava sa tajnama koje se kriju u svakom sastojku.

U raskošnoj antologiji Najlepše priče svih vremena, mališani će se ponovo susresti s nezaboravnim junacima poput Fileasa Foga, rešenog da za osamdeset dana proputuje svet, i Alise, koja istražuje čarobnu Zemlju čuda. Da li ste znali da je Luis Kerol napisao čuvenu bajku da bi zabavio pravu Alisu, ćerku svog prijatelja? Ili da su Dorotine čarobne srebrne cipelice iz Čarobnjaka iz Oza postale crvene kako bi se bolje videle na bioskopskom platnu? zanimljivosti o njihovim piscima i okolnostima pod kojima su nastale.zanimljivosti o njihovim piscima i okolnostima pod kojima su nastale.Uživajte u čitanju deset najlepših priča svih vremena i saznajte mnoge zanimljivosti o njihovim piscima i okolnostima pod kojima su nastale.

Šarena slikovnica Beba otkriva svet: Životinje sa mekanim teksturama i veselim ilustracijama savršena je za najmlađe. Kroz igru i zabavu, mališani će naučiti prve životinje i otkriti čarobni svet prirode. Slikovnica je dizajnirana tako da podstakne radoznalost i ljubav prema životinjama, čime će mališani razvijati svoje veštine posmatranja i učenja.

Posetite štandove Vulkan izdavaštva na Beogradskom sajmu knjiga, gde vas čeka pregršt edukativnih naslova, zvučnih slikovnica, knjiga sa aktivnostima i još mnogo toga – od najlepših klasičnih bajki koje mame osmeh i modernih avanturističkih romana do priručnika i enciklopedija koje otkrivaju mnoge tajne. Iskoristite dane fantastičnih sajamskih popusta – od 19. do 27. oktobra!