Pretraži sajt
%
×
VULKAN KLASICI 30% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Neodoljiva poslastica iz čarobnog pera Ane Punset „Jednorograd: Leteći mafini“ uskoro u Vulkančiću

17.
9.
2024.

Kad magija zamiriše na vanilu...

Ana Punset nas ponovo vodi u predivni Jednorograd, u četvrtom delu serijala koji je očarao male ljubitelje magije. U romanu Leteći mafini, mladi čitaoci će doživeti još uzbudljiviju avanturu i susresti se sa magijom... u kuhinji! U ovom uzbudljivom nastavku, Klaudija se priprema za najposebnije takmičenje u gradu – pravljenje mafina!

Pravljenje mafina je tako zabavno! Ali, naravno, ovo takmičenje nije samo običan kulinarski izazov već vatrena arena gde svaki sastojak odiše svojom magijom. Dok priprema mafine, Klaudija se suočava sa tajnama koje se kriju u svakom sastojku. Brašno je u boji duge, glazura ima šljokice, a puter veselo skakuće po kuhinji.

Hoće li Klaudija uspeti da napravi najlepše mafine u Jednorogradu? Da li će njeni magični kolačići biti najbolji na takmičenju?

Tematski, roman istražuje univerzalne vrednosti prijateljstva, upornosti i samopouzdanja. Kroz Klaudijinu avanturu, čitaoci uče kako i u svetu magije i u svakodnevnom životu, kreativnost i ljubav mogu nadmašiti prepreke i nesigurnosti pretvoriti u pobede.

U magičnom svetu ilustracija Dijane Visedo, devojčica Klaudija nailazi na probleme sa kojima se susreću i njene vršnjakinje iz običnog sveta. Jednorozi, magični slatkiši i čarobni napici su tu da poprave dan i izmame osmeh na lice, ali na kraju dana bezuslovna ljubav i prijateljstvo su ipak najvažniji deo života svakog od nas.

Jednorograd: Leteći mafini je knjiga koja ne samo da fascinira svojom magijom već i oduševljava svojom suštinskom lepotom i toplinom.

Vulkančić je objavio prva tri romana iz serijala JednorogradNaopaka rođendanska žurka, Frka sa šljoki-šljokijem i Magični izazov, koji su idealni za početnike u čitanju, jer nisu opterećeni tekstom i komplikovanim izrazima. Naracija u prvom licu doprinosi razumevanju i približavanju najmlađim čitaocima.

Zaronite i vi u čarobni svet jednoroga! Knjiga Leteći mafini, za decu uzrasta od pet do sedam godina, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.