Pretraži sajt
%
×
POVRATAK U ŠKOLU - 2+1 DEČJA AKCIJA
dana sati minuta sekundi

Dogmen – superheroj sa psećim srcem

30.
8.
2024.

Najpopularniji dečji strip koji razotkriva snagu hrabrosti i empatije

U svetu u kom su superheroji oni koji imaju nadljudske moći, Dogmen se pojavljuje kao neobičan junak čija snaga leži u jednostavnoj ali dubokoj hrabrosti. Ovaj jedinstveni lik, stvoren u mašti Dejva Pilkija, spaja nespojivo: hrabrost policajca i dušu psa. Ta kombinacija čini Dogmena izuzetnim protagonistom koji prkosi klišeima i otvara vrata novom načinu razmišljanja o heroizmu.

Serijal Dogmen je jedan od najzapaženijih fenomena u savremenoj dečjoj književnosti. Njegov uspeh nije rezultat slučajnosti; on se temelji na nekoliko ključnih faktora koji su ga učinili izuzetno popularnim među mladim čitaocima širom sveta.

Prva knjiga o čoveku-psu, simbolu hrabrosti i empatije, objavljena je 2016. godine i vrlo brzo se vinula na sam vrh top-liste Njujork tajmsa, nastavljajući da osvaja srca devojčica i dečaka širom sveta. Načitaniji dečji serijal je najmlađim ljubiteljima grafičkih romana u Srbiji dostupnim učinilo Vulkan izdavaštvo.

Svaka Dogmenova avantura je putovanje kroz nepoznate teritorije, gde se suočava sa izazovima koji testiraju njegovu hrabrost – od borbe protiv zlikovaca kao što je Piti, zloća koji svojim spletkama neprekidno narušava mir u gradu, do suočavanja sa sopstvenom nesigurnošću. Dogmen je neprekidno na testu. On je junak sa dušom i psećim srcem, koji pokazuje da prava hrabrost leži u sposobnosti da se suočimo sa sopstvenim slabostima i da uvek tražimo pravdu, bez obzira na to koliko je borba teška.

Uprkos opasnostima koje stalno vrebaju, humor je ključna komponenta Dogmenovih avantura. Pilki koristi komične trenutke kako bi osvetlio tamnije aspekte priče, pružajući tako olakšanje i radost svojim čitaocima.

U ilustracijama, boje su živopisne, linije su dinamične, a izrazi lica likova otkrivaju čitav spektar emocija. Vizuelna komponenta ne služi samo kao ukras već je moćan alat za izražavanje dubokih osećanja i dramatičnih trenutaka.

Dogmen je postao globalni fenomen, preveden na 45 jezika i prisutan na listama najprodavanijih knjiga u mnogim zemljama. Serijal je uspešno adaptiran u animirani film, a urnebesnu avanturu na velikom platnu imaćemo priliku da gledamo u januaru 2025. godine.

Posetite sajt vulkancic.rs i potražite sedam knjiga najprodavanijeg dečjeg serijala Njujork tajmsa: Dogmen, Pušten s lanca, Priča o dva mačeta, Dogmen i Ketkid, Gospodar buva, Zov sirovine i Za kim se loptica kotrlja.