Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Knjige sa iskakalicama: „Ivica i Marica“ i „Pinokio“ uskoro u prodaji

9.
7.
2024.

Najlepše klasične bajke

Jedna od najpoznatijih bajki braće Grim Ivica i Marica, objavljena 1812. godine, uskoro će se naći u prodaji u izdanju Vulkančića u sasvim novom formatu. Trodimenzionalna knjiga sa delovima koji iskaču iz stranica kada se otvore podstaći će dečju maštu i interakciju s knjigom, čineći čitanje još zabavnijim i edukativnim iskustvom.

Ivica i Marica je klasična priča koja je trajno uticala na književnost i kulturu širom sveta. Bajka koja nas kroz teme odrastanja, moralnih izbora i snage volje uči važnim životnim lekcijama, prati avanture dvoje dece, brata i sestre, koji se suočavaju sa opasnostima u šumi.

Ova bajka simboliše borbu između dobra i zla, te važnost hrabrosti i solidarnosti među članovima porodice. Njena popularnost kroz vekove potvrđuje njenu univerzalnu vrednost i dublje moralne lekcije koje nosi.

U okviru iste edicije biće objavljena i čuvena bajka italijanskog pisca Karla Kolodija Pinokio, jedna od najpoznatijih klasičnih priča adaptirana u razne oblike umetnosti, uključujući pozorište, film i animaciju. Glavni lik je Pinokio, drveni lutak koji je oživeo i koji sanja da postane pravi dečak. Knjiga prati Pinokija kroz njegove brojne avanture i nevolje dok uči važne životne lekcije.

Pinokio je ostavio dubok trag u svetskoj književnosti kao jedna od najupečatljivijih bajki koje podsećaju na važnost istine, poštovanja i iskrenosti.

Knjige sa iskakalicama Ivica i Marica i Pinokio, koje kombinuju čitanje s igrom i vizuelnom stimulacijom, uskoro će biti dostupne na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.