Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Klasik svetske književnosti za decu „En sa Ostrva“ u Vulkančiću

8.
7.
2024.

Nove avanture voljene En Širli

Roman En sa Ostrva iz Vulkančićeve edicije Klasici svetske književnosti za decu je treći nastavak serijala o riđokosoj devojčici En Širli, koja je iz sirotišta stigla na farmu Grin gejbls, u porodicu Katbert. Sada En prvi put napušta Ostrvo Princa Edvarda kako bi pohađala koledž u Kingsportu, u Novoj Škotskoj.

Radnja romana iz pera Lusi Mod Montgomeri je smeštena u kasni XIX vek i prati dogodovštine svojeglave ali plemenite devojčice En kao što su prilagođavanje novom domu, novom okruženju, privikavanju na školu i sveukupne događaje u životu jednog deteta sanjarskog duha.

En dolazi u veliki grad, radoznala i uzbuđena, i ne sluteći iznenađenja i avanture koje je čekaju – nova prijateljstva i neobična poznanstva, prvi književni uspesi i tragedija koja će je naučiti važnoj lekciji.

Studirajući daleko od svog doma i ostrva, pa čak i kada poseti svoju rodnu kuću, En shvata da jedino ostrvo smatra svojim pravim domom. Ujedno En uviđa da nostalgija za domom nije jedino osećanje koje je potisnula, ali se čini da za neka priznanja možda nema više dovoljno vremena.

Roman En sa Ostrva, koji je u nekoliko navrata bio adaptiran kao igrani film, animirani film, televizijska serija, potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.