Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

12 Vulkančić knjiga koje su obeležile 2023. godinu

15.
12.
2023.

Najlepša čitalačka avantura za svaki mesec u godini

Izbor neodoljivih Vulkančić izdanja je veliki, a mi vam predstavljamo 12 favorita naših najvernijih čitalaca. U izboru naslova koji su obeležili godinu za nama našle su se fantastične edukativne knjige pune velikih otkrića sa kojima smo zakoračili u nepregledna svemirska prostranstva, interaktivne slikovnice sa mnoštvom prozorčića i iskakalica, pune kreativnih aktivnosti, magičnih rima, dragih likova, zanimljivosti iz sveta koji nas okružuje i čarobnih priča o voljenim jednorozima.

Zakoračite i vi u Vulkančićev magični svet znanja i zabave!

Jedan od najprodavanijih dečjih serijala sa liste Njujork tajmsa dobio je svoj sedmi nastavak u još zabavnijem romanu o omiljenom policajcu. Čuveni Dogmen je u nevolji i vreme je da pravda ponovo pokaže svoje zube. Urnebesno duhovit i fantastično ilustrovan, grafički roman Dejva Pilkija Dogmen: Za kim se loptica kotrlja doneo nam je još uzbudljivije avanture.

Upoznajte i vi najmagičnije mesto u celom univerzumu uz fantastični roman Jednorograd: Frka sa šljoki-šljokijem Ane Punset. U svetu ružičastih ilustracija Dijane Visedo, devojčica Klaudija nailazi na probleme sa kojima se susreću i njene vršnjakinje iz običnog sveta. Jednorozi, magični slatkiši i čarobni napici su tu da poprave dan i izmame osmeh na lice, ali, na kraju dana, bezuslovna ljubav i prijateljstvo su ipak najvažniji deo života svakog od nas.

Jedinstvena junakinja romana Pedra Manjasa Ana Kadabra: Klub punog meseca osvojila je srca svih malih ljubitelja magije. Pozivamo vas da ispratite prvi deo ovog fantastičnog serijala, jer kada se Ana preseli u Munvil, njen život se prilično menja. Zahvaljujući magiji, Ana je u stanju da reši mnoge probleme... ali i da se uvali u još veće.

Deca od najmlađeg doba neprekidno uče i istražuju svet oko sebe, koriste svoja čula da osete i razumeju sve što ih okružuje. Britanika: Bebina prva enciklopedija, puna lakih i zvučnih reči, upoznaje mališane sa stvarima iz svakodnevnog života koristeći njima poznate primere. Ona takođe bogati njihov rečnik i pospešuje radoznalost – boje, oblici, brojevi i veličine, sve je to pažljivo utkano u stranice ove knjige.

U knjizi Najlepše priče za slatke snove autorke Karin-Mari Amio pronaći ćete jedinstvene priče, propraćene prelepim, klasičnim ilustracijama, i upoznati mnoge nezaboravne junake. Ušuškajte se i uživajte u nežnim i poučnim pričama za laku noć, koje će ugrejati srca svih mališana pre nego što utonu u najslađe snove.

Do sada smo voljenog Džeronima Stiltona pratili u raznim avanturama, ali malo znamo o njegovom detinjstvu. Roman o najvoljenijem mišu na svetu Avanture malog Džerija: Operacija Blatnjavo čudovište je pisan iz perspektive dečaka Džeronima, koji je, još nesvestan da će postati pisac, i tada pokazivao talenat za pripovedanje. Svoje dogodovštine sa Trapolom i Njuškalom zapisivao je u tajnu svesku i tako su nastale živahne i uzbudljive, duhovite i dinamične priče propraćene zabavnim crno-belim ilustracijama.

Na radost najmlađih, Vulkančić je objavio novu čarobnu knjigu nastalu iz mašte autorke Nikole Kinir. Mala vrednica je još jedna inspirativna i poučna priča o dobroti i prijateljstvu, koja je baš kao i Mali hrabriša i Mala ćutalica pronašla mesto u srcu vaših mališana. Otisnite se u zimsku avanturu u divnoj priči o zajedništvu, u kojoj ćete naučiti da nam je, ma koliko se trudili, svima ponekad potrebna pomoć.

Upoznajte svemir i različite fenomene u njemu. Naučite sve o zvezdama i njihovom rađanju, saznajte zašto Pluton nije planeta, otkrijte kako naučnici putuju u svemir. U knjizi iz fantastičnog serijala Putevima znanjaSvemir – čeka vas i iznenađenje – Veliki prasak koji „iskače“ iz knjige.

Moja prva zvučna knjiga: Klasična muzika otkriće malim radoznalcima mnogo zanimljivih podataka o životima Vivaldija, Ravela, Betovena, Mocarta i Čajkovskog. Pored zanimljivosti iz biografija ovih kompozitora, deca imaju mogućnost da pomoću zvučnih dugmića nauče i njihove najpoznatije melodije.

Deca vole da istražuju prirodu, a jedan od načina da podstaknemo njihovu želju za znanjem jeste da im obezbedimo mnogo dobro napisanih i lepo ilustrovanih knjiga. Čudesni život u prirodi kroz zadivljujuće priče, novi naslov popularnog serijala Zastanite i upoznajte..., svim malim i velikim ljubiteljima prirode donosi očaravajuće priče poznate autorke Laure Brand.

Zašto dabrovi grade brane? Zašto tigrovi imaju pruge? Zašto vukovi zavijaju? Putujući od savane do šume, od pustinje do ledenih polova, deca će uživati upoznajući različite vrste životinja i njihove osobine i navike, uz knjigu 200 pitanja i odgovora o životinjama.

Pođite na putovanje po svetu – zakoračite u različite epohe i zavirite iza zavese stvaranja arhitektonskih spomenika koji su doprineli oblikovanju sveta kakav danas poznajemo, u knjizi Kako su sagrađena nova svetska čuda. Veliki kineski zid, Petra u Jordanu, Koloseum u Rimu, indijski Tadž Mahal, centralnoamerička Čičen Ica, Maču Pikču i statua Hrista Spasitelja – ove građevine su biseri svetske arhitekture i nude jedinstvenu priliku da se uporede pristupi, ali i kulture čitavog sveta i različiti istorijski periodi.

Knjige koje će pružiti savršen temelj za izgradnju istraživačkog duha i afirmacije za celoživotnim učenjem vaših mališana potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.