Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Svetski dan dečje knjige

1.
4.
2022.

Sve što pogledaš može se pretvoriti u priču... možeš da napraviš priču od svega što dodirneš.“ – Hans Kristijan Andersen

U svetu se od 1967. godine 2. aprila proslavlja Međunarodni dan dečje knjige. Na današnji dan je pre dvesta sedamnaest godina rođen čuveni danski pisac i tvorac najlepših bajki uz koje su stasavale i stasavaju generacije dece širom sveta – Hans Kristijan Andersen. Danas se slavi dečja literatura i svaki uzbudljiv i nezaboravan trenutak koji provodimo s knjigom.

Kao roditelji i građani želimo da naša deca odrastaju razvijajući empatiju, saosećanje, poštovanje i ljubav prema drugima, nastojimo da ih motivišemo da cene ove i mnoge druge vrednosti. Zato od najranijih dana negujte ljubav dece prema knjizi.

Knjige oblikuju način na koji percipiramo svet. U njima upoznajemo likove koji su neustrašivi, ljubazni, hrabri, avanturisti, puni ljubavi, duhoviti, kreativni, nevini. Oni nam pomažu da prevaziđemo strahove. Oni nas podsećaju da je važno voleti.

Knjige nas podstiču da mislimo. Rađaju nove ideje. Proširuju univerzum. Knjige jačaju samopouzdanje i pomažu nam da shvatimo zašto smo to što jesmo, da otkrijemo odakle dolazimo i shvatimo kuda želimo da idemo. Knjige nas zabavljaju, nasmeju i rasplaču. Knjige grade veze. Knjige odgovaraju na pitanja. Knjige postavljaju pitanja. Knjige su sjajni saputnici. Nikada nismo usamljeni kada čitamo knjigu. Knjige pripremaju decu za svet odraslih.

Svetski dan dečje knjige ustanovljen je pre više od pola veka na osnovu odluke Uneska kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca i važnost razvijanja ljubavi prema pisanoj reči, prema knjigama, piscima za decu i bibliotekama.

Ovaj značajni praznik Vulkančić obeležava posebnom akcijom. Do 3. aprila sva dečja izdanja biće na popustu od 40%. Na sajtu vulkancic.rs pronaći ćete knjige za decu svih uzrasta: slikovnice i bojanke, knjige sa aktivnostima i priručnike, edukativne naslove i mozgalice, najlepše bajke i romane. Dostava knjiga kupljenih u toku akcije je besplatna.

Potražite knjigu koja će obeležiti detinjstvo vašeg mališana!