Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Biblioteka „Za zlatnu medalju“ u Vulkančiću

23.
2.
2022.

Dela koja odolevaju izazovima vremena

 

Biblioteka Za zlatnu medalju donosi vam sabrana literarna ostvarenja klasične, ali i savremene književnosti, koja su namenjena deci školskog uzrasta. Edicija ima za cilj da približi deci lepotu pisane reči uz pažljivo odabrana književna dela.

Vulkančić vam predstavlja bajkoviti roman Čarobnjak iz Oza L. Frenka Bauma i pripovetku Ivkova slava Stevana Sremca.

 

Čarobnjak iz Oza je jedinstvena priča o devojčici Doroti i njenoj nesvakidašnjoj pustolovini. Razorni tornado je pogodio kuću devojčice, ali njene nevolje se tu ne završavaju. Doroti će dospeti u čarobnu zemlju Oz, u kojoj će doživeti neobične avanture. U potrazi za velikim čarobnjakom, koji živi u Smaragdnom gradu, pridružiće joj se Lav, Strašilo i Limenko. Ovi junaci učiniće sve da pronađu čarobnjaka, ne bi li ostvarili svoje želje, ali ih u toj odluci ometa Zla Veštica.

 

 

 

Jedna od najpoznatijih Sremčevih pripovedaka Ivkova slava nastala je na temeljima anegdote kojoj je svedočio sam pisac za vreme svog života i službovanja u Nišu. Krsna slava jorgandžije Ivka je centralni motiv pripovetke oko kojeg se razvijaju ostali događaji, propraćeni humorističnim dosetkama i raspletima. Ne želeći da krši kodeks koji nalažu narodni običaji, ovaj viđeni niški zanatlija krsnu slavu proslavlja tri dana.

 

 

 

 

 

Knjige objavljene u okviru edicije Za zlatnu medalju pružiće čitalačko zadovoljstvo i deci i odraslima, a dostupne su na sajtu vulkancic.rs i u svim knjižarama Vulkan.

Uskoro očekujte nove naslove iz ove edicije koji će obogatiti vašu biblioteku!