Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

„Сизифова азбука: Бојанка“ у продаји на сајту vulkancic.rs

22.
9.
2021.

Учење слова никада није било забавније

За малишане који тек уче да пишу, Вулканчић је спремио едукативну бојанку, уз коју ће успешно савладати сва слова азбуке. За свако слово, ту је и цртеж који је потребно обојити, па се тако учење оснажује визуелним памћењем.

Бојанку је приредио и илустровао Бојан Јокановић који је Сизифа, као главног јунака, увео у претходним књигама из исте едиције – 100 Сизифових правописних правила 1, 100 Сизифових правописних правила 2, Учим и играм се: Сизифова правописна правила 1 и Учим и играм се: Сизифова правописна правила 2, а у припреми је и трећи део трилогије о Сизифовој борби за правопис, који ће уједно бити и последњи.

Свестан тога да је описмењавање сизифовски посао, аутор се определио да баш кроз духовите илустрације овог митског јунака малишанима – али и оним мало старијима – приближи правопис српског језика и његово учење учини лакшим и забавнијим.

Поводом књиге Сизифова азбука: Бојанка, аутор је изјавио: „Након двe успешне књиге из серијала о Сизифовој борби за правопис – а очекујући ове године и представљање трећег дела, који ће уједно бити последња књига трилогије о језичким недоумицама у српском језику – искористио сам време да реализујем азбуку у виду бојанке намењену најмлађима. Добио сам много молби да нацртам бојанку, како би деца могла да учествују у стварању занимљивог цртаног јунака Сизифа. Одлучио сам да то буде бојанка-азбука, садржај сам осмислио тако да сваку страницу прате асоцијације које почињу на то слово, тако да ће деца, бојећи илустрације, најједноставније научити сва слова азбуке.“

Књигу можете наручити путем сајта vulkancic.rs и у свим књижарама Вулкан!