Pretraži sajt

Bogat i uzbudljiv petak na štandu Vulkan izdavaštva – dugi redovi i tri remek-dela 

26.
10.
2024.

Štand Vulkan izdavaštva u petak bio je stecište za poštovaoce dobrih knjiga, kvalitetnih debitantskih romana i njihovih autora, koji su se od 17 sati smenjivali u Hali 1, čineći pravu euforiju i impresivnu pozornicu. 

Dr Vanja Mandić Maravić je već na početku okupila veliki broj čitalaca koji su i sat vremena kasnije strpljivo čekali u redu kako bi dobili potpisan primerak njenog književnog prvenca Strana B. Da će o njenoj knjizi tek da se priča, pokazala je zainteresovanost okupljenih da što više saznaju o kakvom štivu je reč, a i oni koji su stigli da je za kratko vreme pročitaju, podelili su utiske zadovoljstva i zahvalnosti što se priča iz stručnog, psihološkog ugla sa domaćih prostora, našla u prodaji. 

Nastavak večeri obeležilo je potpisivanje romana proslavljenog putopisca Dušana Miklje, čiji je roman Galerija: Zatvoreno zbog popisa ovog leta objavilo Vulkan izdavaštvo. Čitaoci su bili zainteresovani da sa autorom razmene iskustva i čiatalačke ukuse, a zanimljivo je da su posetioci u više navrata želeli da im Miklja potpiše i ranije objavljen roman Životi za iznajmljivanje, čime je još jednom potvrđena važnost ovog dela. 

Kraj bogatog programa na Vulkanovom štandu u Hali 1 obeležila je knjiga Mama, sve je u redu, utorak je u sredu i njeni idejni tvorci Maja Maršićević, Marijana Jordanov i Violeta Sremčević. Iako nedavno premijerno predstavljena, knjiga je u petak veče propraćena sa posebnom pažnjom, a čitalačka publika i poštovaoci ispunili su zasijalu atmosferu dokle god Sajam nije zatvorio vrata svojim posetiocima, koji će i danas, pretposlednjeg dana Sajma knjiga, imati priliku da se na Vulkanovom štandu druže sa vrsnim piscima. Od 16 sati čitaoce na istom mestu čeka Goran Pitić, autor knjige Digitalna prizma i ponovo, drugi put, Miodrag Majić, koji će knjige potpisivati od 17 sati.