Pretraži sajt

Vulkanova sajamska ponuda zadovoljava raznolika interesovanja i potrebe čitalaca

25.
10.
2024.

Naslovi koji su dospeli na listu hitova Beogradskog sajma

Bilo da tragate za zavodljivom romansom, misterioznom dramom ili praktičnim savetima za lični razvoj, posetite štandove Vulkan izdavaštva na Beogradskom sajmu knjiga do nedelje, 27. oktobra, ili sajt vulkani.rs, i istražite ponudu koja čeka na vas!

I ove godine smo obradovali čitaoce fantastičnim književnim ostvarenjima, krećući se kroz različite žanrove, od romantične fikcije preko briljantnih psiholoških trilera i detektivskih romana, do fantastičnih priručnika o roditeljstvu i sjajnih dela duhovnih učitelja.

Ljubitelje romansi očarao je novi roman Alekse Aston, autorke bestselera Usamljeni kapetan. U viktorijanskoj romantičnoj priči Špijun i vojvoda upoznaćete Vajata Stantona, ratnog špijuna i vojvodu od Ejmsberija, koji se suočava s izazovima društva i sopstvenim gubicima. Njegov put vodi ga do predivne udovice Medou Grant, ali pitanje je da li će uspeti da prevaziđu prepreke na putu do prave ljubavi.

Roman Peščani sat Gareta Rubina prepliće dve radnje smeštene u dva različita vremenska okvira. U središtu drame je mladi lekar koji dolazi na ostrvo kako bi lečio paroha, dok drugi deo istražuje smrt proslavljenog pisca. Istraga otkriva tajne povezane s njihovim životima i porodičnom istorijom.

Sa dubokom emocionalnom snagom, Želim da pojedem tvoj pankreas japanske autorke Joru Sumino donosi priču o neobičnom prijateljstvu između introvertnog dečaka i njegove vesele drugarice Sakure. Kada dečak sazna da se Sakura bori s neizlečivom bolešću, srce mu se ispunjava strahom, ali i potrebom da joj pruži podršku.

U romanu Ostrvo otkucaja srca Laure Imaj Mesine, radnja se odvija na izolovanom japanskom ostrvu Tešima, gde se nalazi Arhiv otkucaja srca. Upoznajemo Šuičija, ilustratora koji se vraća u rodni grad nakon gubitka majke, i osmogodišnjeg Kentu, dečaka koji luta oko njegove kuće. Njihovo prijateljstvo se razvija dok zajedno istražuju Arhiv, otkrivajući da su otkucaji srca onih koje su zauvek izgubili ipak ostali zabeleženi.

Knjiga psihološkinje i savetnice za mentalno zdravlje dr Debi Džofi Elis Kako da zagrlite bodljikavo prase pruža neprocenjive savete za suočavanje s ljudima koji izazivaju konflikte. Autorka objašnjava kako empatija i razumevanje mogu pomoći u smanjenju tenzija i izgradnji boljih odnosa.

Robin Šarma u svojoj knjizi Bogatstvo koje novac ne može da kupi istražuje koncept bogatstva koji se ne meri materijalnim vrednostima. Kroz model Osam oblika bogatstva, legendarni stručnjak za lični razvoj naglašava važnost lične snage, emocionalne ispunjenosti i autentičnosti.

Indijski put do sreće, koji uključuje beskonačne puteve unutar sebe, preko stranica knjige Namaste Franseska Miraljesa i Ektora Garsije odvešće vas do otkrića koje može da promeni vaš život. Oslanjajući se na svoj prepoznatljiv stil, autori nude konkretne smernice za obogaćivanje svakodnevnog života, povezujući orijentalne koncepte sa zapadnim načinom života. Knjiga se fokusira na vežbe odvajanja od ega, usklađivanje karme za pozitivne promene, unapređenje zdravlja kroz ajurvedske metode i doživljavanje dubokih duhovnih iskustava putem tantre.

Upoznajte se sa najnovijim izdanjima na štandu Vulkan izdavaštva, pronađite knjige koje će obogatiti vaš život i podstaći vas na razmišljanje – o sebi i drugima.