Pretraži sajt

Bogat program u petak na štandu Vulkan izdavaštva – Pred posetiocima tri fantastična dela

24.
10.
2024.

Beogradski sajam knjiga svakodnevno privlači mnoštvo posetilaca, a očekuje se da najuzbudljiviji dan na štandu Vulkan izdavaštva bude petak. Posetioce Sajma sutra od 17 do 20 sati očekuje druženje sa nekoliko Vulkanovih autora i specijalna promocija knjige Mama, sve je u redu, utorak je u sredu, koja, iako je dostupna čitaocima tek dve nedelje, izaziva veliku pažnju javnosti.

Od 17 sati, na štandu Vulkan izdavaštva svoju knjigu Strana B potpisivaće dr Vanja Mandić Maravić. Ovo debitantsko ostvarenje brzo je osvojilo publiku jer autorka već na prvim stranama uspeva da uvuče čitaoca duboko u bogato satkanu priču koja istražuje složene procese odrastanja i emocionalnog sazrevanja, preispitujući suštinsko pitanje – šta ljubav jeste, a šta nije. 

Sat kasnije, istog dana, čitaoci će moći da uživaju u druženju sa jednim od najznačajnijih putopisaca u Srbiji, Dušanom Mikljom, i nabave potpisan primerak njegove nove knjige Galerija – zatvoreno zbog popisa. Kroz portrete vladara, značajnih istorijskih ličnosti, umetnika i slike dalekih i egzotičnih predela, koje je imao prilike da upozna i vidi, Miklja otkriva i živote običnih, malih ljudi. Nekadašnji poznati novinar, koji iza sebe ima niz knjiga, sasvim sigurno će na svoje čitaoce u ličnom susretu preneti dobru energiju i optimizam.

Potom, od 19 sati, knjigu Mama, sve je u redu, utorak je u sredu, sajamskoj publici predstaviće tri dame, idejni tvorci ove jedinstvene zbirke priča: Maja Maršićević, Marijana Jordanov i Violeta Sremčević. Ova knjiga, koja obuhvata 30 priča koje su napisale mame i jednu koju je napisao tata, deo je istoimenog projekta, koji ima za cilj osvešćivanje javnosti o postporođajnoj depresiji, koju doživi gotovo 60 odsto žena u svetu.

Vidimo se u Hali 1 Beogradskog sajma.