Pretraži sajt

Večeras na Vulkanovom štandu Branimir Jovanović – autor knjiga o Nikoli Tesli

22.
10.
2024.

Na Vulkanovom štandu u Hali 1 na Beogradskom sajmu večeras će od 19 sati svoje knjige potpisivati autor Branimir Jovanović.

Vulkan izdavaštvo je ove godine objavilo njegovu knjigu Tesla – duh, delo, vizija, a 2014. godine objavljeno je njegovo delo Teslin čudesni svet.

Knjiga Tesla – duh, delo, vizija u izdanju Vulkan izdavaštva doživela je treće izdanje, do sada najobuhvatnije. Dragoceni deo trećeg izdanja predstavljaju zapisi Nikole Tesle, preuzeti iz različitih pisama i njegovog dnevnika.

„Ako bi trebalo da izdvojim jednu rečenicu iz kompletnog Teslinog opusa, to bi bio onaj deo kada na pitanje o budućnosti sveta, o budućnosti zapadne civilizacije, on vidi nestabilnost i kraj te civilizacije, zbog toga što se ona bavi rešavanjem materijalnih problema“, rekao je Jovanović okupljenima ove godine u junu na predstavljanju knjige.

Autor je tada najavio da priprema i treću knjigu posvećenu Tesli pod nazivom Teslina doktrina, u kojoj će biti predstavljene ideje o budućnosti sveta koje Tesla nije do kraja uobličio.

Vidimo se od 19 sati na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1.