Pretraži sajt

Novi bestseleri u izdanju Vulkan izdavaštva na Beogradskom sajmu knjiga

17.
10.
2024.

Priče koje osvajaju srca svojih čitalaca

Pozivamo vas da nam se pridružite na predstojećem Sajmu knjiga i otkrijete izvanredna dela koja će vas inspirisati da istražite sopstvenu dušu. Na Vulkanovoj listi preporuka za čitanje nalazi se šest žanrovski različitih romana – od majstorski napisanih psiholoških trilera do dirljivih priča koje inspirišu na novi početak. Neki od omiljenih pisaca vratili su se sa svojim novim romanima, ali tu su i briljantna debitantska ostvarenja, koja će, ne sumnjamo, postati i vaši favoriti. Uživajte u delima omiljenog Gijoma Musoa i Ričarda Ozmana, kao i u novoj priči Miodraga Majića, čije su knjige osvojile srca čitalaca širom Srbije i regiona.

U emotivnom romanu Pod tuđim suncem, Miodrag Majić istražuje ljudsku sudbinu kroz priču o Kosti Rašiću, penzionisanom oficiru čije putovanje na Krf postaje simbol potrage za smislom i identitetom. Njegova priča počinje jedne kišne noći u taksiju broj 382, kada odlučuje da napusti sve što je do tada poznavao. Susret sa taksistkinjom Marijom pokrenuće lavinu događaja koji otvaraju vrata za introspekciju i razmišljanje o gubicima, snovima i duboko skrivenim istinama. Ova knjiga je refleksija naših života, naših borbi i naših istina. Kosta i Marija su simboli običnih ljudi koji se bore sa svojim demonima, a njihova potraga za smislom odražava univerzalnu ljudsku potrebu za razumevanjem i prihvatanjem.

Kada otvorite novu knjigu Gijoma Musoa, osetićete ono poznato uzbuđenje koje donosi otkrivanje priče koja će vas bez sumnje osvojiti. Musoovo pero, koje je postalo sinonim za bestseler, ponovo je ispisalo napetu i misterioznu priču u zagonetnom romanu o identitetu i istini Neko drugi, koji će vas navesti da se zapitate koliko zapravo poznajete sebe i koliko je istina oblikovana vašim željama i strahovima. Muso i ovoga puta pokazuje svoj talenat za stvaranje neodoljivih zapleta koji se pamte, a istina koja se skriva u tami će vas ostaviti bez daha. Vulkan izdavaštvo s neizmernim zadovoljstvom predstavlja ovaj uzbudljivi naslov, koji poziva da se suočimo s vlastitim predrasudama i pitanjima o onome što znamo o sebi i drugima.

Voljeni italijanski pisac Nikolo Amaniti se ovog oktobra na Beogradskom sajmu knjiga domaćoj publici predstavlja dirljivom, ali tragikomičnom pričom o savremenim iluzijama i skrivenim istinama – Intimni život. Amaniti u centar svog novog romana stavlja Mariju Kristinu Palmu, koja naizgled živi savršenim životom. Jedan kompromitujući snimak, međutim, okrenuće njen život naglavačke. Amaniti se u ovoj izuzetnoj knjizi vraća britkiji, zabavniji i romantičniji nego ikada, navodeći nas da kroz kroz strahove i nade jedne žene i sami preispitujemo zbunjujući svet u kome živimo i suočimo se sa licemerjem, obmanom i samoobmanom u savremenom društvu.

U romanu Sutra, i sutra, i sutra, Gabrijela Zevin otvara vrata sveta u kojem se virtuelna realnost neprekidno prepliće sa stvarnim životom. Njen roman istražuje kako dvoje prijatelja, Sam Masur i Sejdi Grin, koriste svoju kreativnost i strast u dizajnu video-igara da bi stvorili revolucionarne virtuelne svetove. Iako su njihovi životi ispunjeni slavom i izazovima, njihova međusobna povezanost ostaje čvrsta i nezamenjiva. Knjiga razmatra kako njihova veza evoluira kroz različite faze njihovih života, i kako ljubav i prijateljstvo mogu preživeti uprkos preprekama koje im život postavlja. U svetu u kojem se smrt ne smatra krajem već samo još jednom prilikom za početak, roman istražuje koncept beskonačnog obnavljanja i iskupljenja, pružajući duboku refleksiju o ljudskim potrebama za povezivanjem i ljubavlju.

U šarmantnoj i iskrenoj priči Lore Tejlor Nejmi Mlada Kubanka, čaj i sutra, Lila Rejes nikad nije zamišljala da će se leto provoditi u Engleskoj. Njen život u Majamiju je bio pun snova: preuzimanje porodične pekare, selidba s najboljom drugaricom i život s dečkom. Međutim, nakon što joj se svet raspada, Lila biva poslana kod rodbine u Englesku. Prvo doživljava kulturološki šok – kiša, hrana koja joj ne prija i oslonac na rodbinu koja ne razume njene snove. Ali kada upozna prelepog Oriona, njen život dobija novu dimenziju.

One koji ne mogu bez uzbuđenja koje bez izuzetka donosi svaka njegova knjiga, obradovaće vest da će se na Beogradskom sajmu knjiga naći novi roman Ričarda Ozmana. Proslavljeni britanski televizijski voditelj, producent, komčar i pisac, autor bestselera Klub ubistava četvrtkom, u knjizi Ko umire poslednji donosi svojevrsni nastavak avanture šarmantne četvorke penzionera. Kada Elizabet, Džojs, Ron i Ibrahim saznaju da je njihov stari prijatelj koji se bavio antikvitetima ubijen, a zagonetni paket nestaje bez traga, kreću u potragu za ubicom. Ova akcija će ih uvesti u opasni svet falsifikatora umetninama, internet prevaranata i dilera droge. Ozman u maniru najboljih majstora žanra ispisuje napetu priču u kojoj se do samog kraja ne zna ne samo da li će li ova četvorka uspeti da pronađe zločinca već da li će i sami preživeti ovu opasnu avanturu.

Vidimo se na štandovima Vulkan izdavaštva u halama 1 i 4 Beogradskog sajma!