Pretraži sajt

Knjiga puna drevne mudrosti – „Osam pravila ljubavi“ Džeja Šetija na Beogradskom sajmu knjiga

14.
10.
2024.

Kako pronaći ljubav, kako je zadržati i kako se oprostiti od nje

Na predstojećem Beogradskom sajmu knjiga, Vulkan izdavaštvo predstaviće čitaocima Osam pravila ljubavi autora Džeja Šetija, knjigu koja je izazvala veliku pažnju i interesovanje čitalaca širom sveta i koja donosi osvežavajući pristup ljubavnim vezama, kombinujući drevnu mudrost i savremenu nauku.

Danas kada se ljubav često pojmi kao nedostižan ideal, ovaj dragoceni priručnik nas podseća da je moguće učiti, rasti i voleti više nego što mislimo.

Džej Šeti, jedan od najpopularnijih motivacionih govornika čija je misija da na pristupačan, verodostojan i praktičan način rasprostre vanvremensku mudrost sveta, ističe da ljubav nije samo emocionalno iskustvo već i veština koja se može razvijati i usavršavati.

Mnogi od nas često se oslanjaju na romantične filmove i pop kulturu u potrazi za znanjem o ljubavi, ali retko imamo priliku da učimo kako da negujemo svoje odnose.

Autor bestselera Razmišljajte poput monaha pokriva sve faze ljubavne veze – od uzbuđenja prvih sastanaka do izazova zajedničkog useljenja. Njegova filozofija naglašava važnost otvorene komunikacije, razumevanja i empatije kao ključnih elemenata uspešnog odnosa.

Umesto predstavljanja ljubavi kao eteričnog koncepta ili kolekcije klišea, Šeti izlaže specifične, delotvorne korake, koji će nam pomoći u razvijanju veština za negovanje ljubavi. Autor u ovoj knjizi deli uvide o tome kako zajedno da pobeđujmo ili gubimo, kako da definišemo ljubav, kako da se ne raspadnemo pri raskidu i otkriva kako da izbegnemo nasedanje na partnerova lažna obećanja.

Usamljenost nas često podstiče da srljamo u veze, zadržava nas u lošim odnosima i navodi da prihvatimo manje nego što zaista zaslužujemo.

Autor naglašava važnost autentičnosti i iskrenosti, podstičući nas da budemo svoji i otvoreni prema partneru. Kako se odnos razvija, tako se fokus premešta na komunikaciju i emocionalnu inteligenciju. Šeti predlaže tehnike za aktivno slušanje i izražavanje osećanja, što je ključno za prevazilaženje nesuglasica i jačanje veze.

Knjiga takođe duboko istražuje temu ljubavi prema sebi. Šeti nas podseća da je zdrava veza nemoguća bez ličnog samopouzdanja i samoprihvatanja.

„Oni koji žele da započnu ili unaprede svoju vezu pronaći će u ovom delu pravu inspiraciju.“ – Publisherʼs Weekly

Od 19. do 27. oktobra, posetite štand Vulkan izdavaštva na Beogradskom sajmu i potražite knjigu koja otvara vrata za nova razmišljanja – Osam pravila ljubavi.