Pretraži sajt

Vulkan izdavaštvo na 67. Beogradskom sajmu knjiga

14.
10.
2024.

Vulkan izdavaštvo s velikim uzbuđenjem najavljuje svoje učešće na predstojećem 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji će se održati od 19. do 27. oktobra. I ove godine, posetioci će imati priliku da otkriju brojne hit naslove iz svetske i domaće književnosti, uključujući i uzbudljive novitete koji su već osvojili svetsku čitalačku publiku.

Vulkan će ponuditi značajan broj novih naslova po promotivnim cenama, a popularni hitovi će biti dostupni po izuzetno pristupačnim sajamskim cenama.

Očekujte vrhunska dela koja su zagospodarila svetskim top-listama u godini za nama!

U središtu pažnje je trilogija Stivena Kinga Gvendi, kao i fascinantno istraživanje Beva Vinsenta o radu i uticaju „kralja horora“ u impresivnom izdanju Stephen King: Sveobuhvatno istraživanje njegovog rada, života i uticaja.

Na domaćoj književnoj sceni nedavno je zablistao još jedan briljantni roman iz pera Miodraga Majića – Pod tuđim suncem, koji se bavi temama identiteta i potrage za mestom u svetu, dok Ričard Ozman svojim duhovitim pripovedanjem nastavlja da oduševljava u romanu Ko umire poslednji.

U Lepim blistavim ljudima Majkla Grothausa susrešćete se s misterijama koje prevazilaze granice vremena i prostora. Pripremite se za napetost koja će vas naterati da preispitate sve što mislite da znate o prošlosti i budućnosti! Mlada Kubanka, čaj i sutra Lore Tejlor Nejmi navešće vas da razmislite o vlastitim željama i odlukama i zapitate se šta znači voleti i kako pronaći svoju istinu.

Onima koji traže savete za ljubav preporučujemo priručnik Osam pravila ljubavi Džeja Šetija, pun praktičnih uputstava za izgradnju zdravih ljubavnih veza. A ako ste roditelj, ne propustite Tajne vaspitanja najsrećnije dece na svetu autorke Kaije Pure, knjigu koja otkriva kako nordijski principi roditeljstva mogu doprineti sreći i blagostanju dece, stvarajući generacije koje su emocionalno otporne i srećne. Bogatstvo koje novac ne može da kupi Robina Šarme predstavlja filozofiju za postizanje ispunjenog života po modelu koji je legendarni stručnjak za lični razvoj i mentor milijarderima, profesionalnim sportskim superzvezdama i državnicima predstavljao svojim klijentima.

Gijom Muso poziva ljubitelje misterije da zarone u intrigantni svet njegovog novog romana Neko drugi, dok će avanturiste očarati fantastična epska pripovest Kolina Falkonera u romanu Mesec nad Zanzibarom. Za nepopravljive romantike, Vulkan izdvaja dirljivu priču Na srećnom mestu, bestseler autorke Emili Henri.

Za najmlađe čitaoce Vulkančić je pripremio raznovrsna izdanja, edukativna i zabavna, uključujući neodoljive slikovnice i interaktivne knjige koje podstiču maštu i kreativnost.

Knjiga Sadi i Sjaj poziva mlade istraživače da se povežu s prirodom i svemirom i otkriju tajne biljaka i nebeskih tela. U Dogmenu: Sluzavka 22, omiljeni borac za pravdu vodi nas u nove urnebesne avanture koje će zabaviti sve ljubitelje akcije. Priča Isidora Mun i nova devojčica prati omiljenu junakinju u novoj knjizi Harijet Mankaster koja istražuje teme prihvatanja i empatije.

Za noći ispunjene čarolijom, tu su Vulkančićeve nežne priče za pospane mališane 10 priča o životinjama za laku noć, kao i antologija Najlepše priče svih vremena.

Malim detektivima i istraživačima voljeni Džeronimo Stilton garantuje mnogo smeha! Pratite ga u novim uzbudljivim pustolovinama – Šerlokove avanture: Slučaj crne magle i Džinovi sa Čokoladnih brežuljaka.

Vulkan izdavaštvo poziva sve čitaoce na nezaboravne dane druženja sa knjigom, i podseća da će tokom najveće književne i kulturne manifestacije u Srbiji i regionu biti organizovani susreti sa piscima koji su oblikovali savremenu književnu scenu.

Posetioci Sajma će imati jedinstvenu priliku da se sretnu sa najčitanijim domaćim autorima, razmene utiske i sa sobom ponesu potpisan primerak omiljene knjige.

Raspored potpisivanja knjiga na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1

 

NEDELJA, 20. OKTOBAR

Miodrag Majić od 17 do 18 sati

 

UTORAK, 22. OKTOBAR

Branimir Jovanović – od 19 do 20 sati

 

ČETVRTAK, 24. OKTOBAR

Mirjana Milenić Mimi – od 11 do 12 sati

Slobodan Stanišić – od 12 do 13 sati

 

PETAK, 25. OKTOBAR

Vanja Mandić – od 17 do 18 sati

Dušan Miklja – od 18 do 19 sati

Maja Maršićević, Marijana Jordanov i Violeta Sremčević  od 19 do 20 sati

 

SUBOTA, 26. OKTOBAR

Miodrag Majić  od 17 do 18 sati