Pretraži sajt

Uoči Vulkanovog sajma knjiga – novi roman Gijoma Musoa „Neko drugi“ uskoro u prodaji

8.
10.
2024.

Istina je odraz onoga što želimo da drugi vide

Ko smo mi u očima drugih? Koliko su naše istine samo odraz naših želja i strahova?

Kada otvorite novu knjigu Gijoma Musoa, osetićete ono poznato uzbuđenje koje donosi otkrivanje priče koja će vas bez sumnje osvojiti. Musoovo pero, koje je postalo sinonim za bestseler, ponovo ispisuje napetu i misterioznu priču u zagonetnom romanu o identitetu i istini Neko drugi, koji će vas navesti da se zapitate koliko zapravo poznajete sebe i koliko je istina oblikovana vašim željama i strahovima.

Muso i ovoga puta pokazuje svoj talenat za stvaranje neodoljivih zapleta koji se pamte, a istina koja se skriva u tami će vas ostaviti bez daha. Vulkan izdavaštvo s neizmernim zadovoljstvom očekuje ovaj uzbudljivi naslov, koji poziva da se suočimo s vlastitim predrasudama i pitanjima o onome što znamo o sebi i drugima.

Muso nas vodi na Azurnu obalu, gde se ispod sunčanog neba skriva mračna misterija. Jahta, simbol luksuza i slobode, ubrzo postaje pozornica za tragediju koja će promeniti sudbine svih likova. U središtu priče je Orijana di Pjetro, novinarka i naslednica uticajne milanske porodice, koja će doživeti svirepi napad i čiji će se život ugasiti nakon deset dana u komi.

Kroz slikovite prikaze zaliva, jahti i sunčanih dana, Muso vešto kontrastira lepotu okoline sa dubokim emotivnim previranjima likova. Ova dualnost čini osnovu za dramatičan razvoj događaja, pozivajući nas da se zapitamo šta se skriva iza fasade savršenstva.

Orijana di Pjetro, čija sudbina pokreće čitavu priču, nije samo žrtva, ona je i simbol ambicija, ljubavi i tajni. Njen lik postavlja ključna pitanja: ko smo mi u očima drugih?

Adrijan, njen suprug, predstavlja zagonetnu figuru čije su namere nejasne, dok Adel, tajanstvena ljubavnica, dodaje dodatni sloj misterioznosti. Policajka Žistin, koja istražuje ovaj slučaj, oslikava unutrašnji sukob i borbu sa sopstvenim demonima, čime se priča dodatno komplikuje.

Svaki od likova donosi svoju verziju događaja, čime se stvara dinamična atmosfera u kojoj je teško razdvojiti stvarnost od iluzije. Ova višeznačnost ne samo da održava napetost već nas i podstiče da preispitamo sopstvena verovanja i predrasude. Koliko smo spremni da se suočimo s onim što leži ispod površine? Koliko smo spremni da zaronimo u svoje unutrašnje svetove i otkrijemo nepoznate delove sebe?

Očekivanja su visoka, a Muso je uspeo da ih premaši. Neko drugi je roman koji će se dugo pamtiti, savršeno utemeljen u svom vremenu, ali sa univerzalnim temama koje će rezonirati sa čitaocima svih generacija.

Uzbudljiv i napet triler u kojem se istina otkriva tek u poslednjim redovima priče uskoro potražite na sajtu vulkani.rs!