Pretraži sajt

Predstavljanje knjige „Mama, sve je u redu, utorak je u sredu“

7.
10.
2024.

U Marsh Open Space, Cetinjska 15, 10. oktobra od 17 sati

Na Svetski dan mentalnog zdravlja, koji se obeležava 10. oktobra, fokusiramo se na izazove sa kojima se suočavaju žene – majke, od kojih sve počinje.

Pozivamo vas da nam se pridružite u 17 sati u Marsh Open Space-u, na adresi Cetinjska 15, gde ćemo predstaviti knjigu Mama, sve je u redu, utorak je u sredu i otpočeti istoimeni projekat.

Oko 60% žena u svetu doživi neki oblik postporođajne depresije, ali tačni podaci su zapravo nepoznati jer je ova tema, kako kod nas, tako i u svetu, često tabu.

Projekat ima za cilj osvešćivanje javnosti o ovoj temi i, uz saradnju sa Institutom za mentalno zdravlje Palmotićeva, poboljšanje uslova rada sa mamama koje prolaze kroz krizu uzrokovanu postpartalnom depresijom.

Ono što su sada anegdote, nekada su bili ozbiljni stresovi za mame. Upoznajte te neobične žene – javne ličnosti, profesorke, doktorke i stručnjake iz različitih oblasti, koje su, iako uspešne, doživele kapitulaciju pred tim malim bićem koje su donele na svet.

Očekujte veče smeha i suza dok vam poznate dame budu čitale odlomke iz svojih priča.

Pozivamo i vas da nam se pridružite u podizanju svesti o ovoj važnoj temi.

Trećina sredstava od prodaje knjige Mama, sve je u redu, utorak je u sredu biće usmerena na podršku mamama koje prolaze kroz ovo iskustvo.