Pretraži sajt
%
×
ODABRANI DEČJI NASLOVI 50%
dana sati minuta sekundi

Horor ovenčan nagradom Goodreads Choice – „Skriveni crteži“ Džejsona Rekulaka u prodaji

23.
9.
2024.

Dovoljno da natera čoveka da poveruje u duhove...

Od Džejsona Rekulaka, autora nominovanog za Edgara, stigla nam je inventivna predstava klasične horor priče u Skrivenim crtežima, vrhunskom spoju psihološkog trilera i nadrealnog horora, koji će vam pružiti iskustvo koje je jednako uzbudljivo koliko i zastrašujuće.

Kada padne noć i senke postanu izdužene i mračne, svaki šum stapa se u simfoniji sablasne atmosfere, a nemir postaje strah u nezaustavljivoj spirali užasa. Kroz zamagljene linije između života i smrti, stvarnosti i mašte, maestralan zaplet prožima svaku stranicu, sa preokretima i crtežima koji oduzimaju dah.

Pre nego što zaronite u ovu knjigu, budite oprezni – najstrašniji horori nisu samo priče na papiru već i tiha, potisnuta osećanja koja svako nosi u sebi, zapečaćena u vlastitim senkama. Dok vaše oči klize preko reči, nemojte se zavaravati da ste sigurni da znate šta je zaista strašno. Možda će vas prva stranica uvući u zagonetne dimenzije, ali je kraj neizbežan – tu se zlo oseća kao hladan dah na vratu.

Malori Kvin je upravo izašla sa rehabilitacije i zaposlila se kao dadilja kod porodice Maksvel, kako bi čuvala njihovog petogodišnjaka Tedija. Živi u divnoj kućici tik do šume, noću trči idiličnim komšilukom i najzad pronalazi stabilnost za kojom je dugo žudela. Zbližila se sa Tedijem, slatkim, stidljivim dečakom, koji uvek sa sobom nosi blok za crtanje i olovke. Kao i njegovi vršnjaci, Tedi crta drveće, zekice, balone. Ali jednog dana nacrtao je nešto drugačije: čoveka u šumi, koji vuče beživotno telo žene.

S vremenom, Tedijevi crteži postaju sve zlokobniji, a jednostavne teme brzo prerastaju u živopisne crteže, koji prevazilaze umeće jednog petogodišnjaka. Malori sumnja da se u njima kriju tragovi nerazrešenog ubistva.

„Jedinstveno... A crteži su sjajni.“ – Stiven King

„Jedna od najboljih priča o duhovima koju sam pročitao.“ – Džo Hil

„Jeziv kao pakao.“ – Ransom Rigs

„Jedan od onih retkih dragulja koji krši pravila žanra.“ – Skot Frenk

„Paranormalno savršenstvo.“ – Booklist

Roman je postao međunarodni bestseler i ovenčan je nagradom Goodreads Choice za najbolji horor godine. Kritičari su pohvalili autorovu majstorsku upotrebu jezika, kao i sposobnost da čitaoce drži u neizvesnosti od početka do kraja. Producent koji je otkupio prava za filmsku adaptaciju poznat je po radu na čuvenom blokbasteru Betmen.

Pripremite se za iskustvo koje će vas držati budnim noću, jer u ovoj priči, svaka slika može otvoriti vrata noćnih mora. Skrivene crteže potražite na sajtu vulkani.rs.