Pretraži sajt
%
×
VULKAN KLASICI 30% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Oda snazi pisane reči: „Biblioteka izgubljenih srca“ Lusi Gilmor uskoro u prodaji

17.
9.
2024.

Bila je u svakoj knjizi koju sam pročitao, u svakoj priči koja je dirnula moje srce...

Lusi Gilmor u svom romanu Biblioteka izgubljenih srca majstorski tka priču koja oslikava snagu knjiga da transformišu živote. Ova knjiga je, poput mnogih izvanrednih romana, mnogo više od tapiserije reči – ona je oda moći literature da promeni ljudsku sudbinu i otvori vrata novim prijateljstvima, šarmantna i topla priča o neobičnom klubu i životima (i ljubavima) koje je usput promenio: jer knjige poseduju moć da spoje čak i najusamljenije duše.

Radnja se odvija u mirnom gradiću, u kom bibliotekarka Sloun Parker vodi jednostavan život, ispunjen rutinom. U tom svetu prepunom malih radosti i tihe usamljenosti, dolazak Artura Maklohlana predstavlja svetlost koja oživljava Slounin dan. Njihov odnos, začinjen duhovitim provokacijama i književnim razgovorima, postaje središte priče i otkriva duboku emotivnu povezanost između njih dvoje.

Ali, kada stari namćor Maklohlan prestane da dolazi u biblioteku, Sloun se suočava sa dubokom krizom. Njegova odsutnost otkriva prazninu koja se ne može ispuniti rutinom. Autorka vešto koristi ovaj trenutak da unese novu dinamiku u priču. Kada Sloun otkrije da je Artur bolestan i prikovan za krevet, ona odlučuje da unese radost u njegov život organizovanjem čitalačkog kluba.

S vremenom, usamljeni i pomalo neprilagođeni stanovnici malog, uspavanog grada u čitalačkom klubu pronalaze sreću u neočekivanim prijateljstvima. Izgleda da svako od njih čuva posebnu knjigu u svom srcu – ali i razlog da se izgubi (a kasnije i pronađe) među njenim stranicama.

Autorka vešto oblikuje likove, svaki sa svojim složenim unutrašnjim svetom, koristeći knjige kao metafore za njihove unutrašnje borbe. Sloun Parker se kroz priču razvija iz povučene žene u aktivnog organizatora i prijateljicu koja donosi promene u živote ljudi oko sebe. Artur Maklohlan je prikazan kao složen lik – iako iritirajući, njegovo prisustvo i strast prema knjigama služe kao katalizator za promene u životima drugih likova.

U svetu gde su knjige često samo objektivna stvarnost, Biblioteka izgubljenih srca nas podseća da one predstavljaju svetlost koja može transformisati naš unutrašnji svet. Roman će uskoro biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan širom Srbije.