Pretraži sajt
%
×
VULKAN KLASICI 30% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Praktični vodič za oslobađanje od iracionalnih strahova „Kako da ne zagorčate sopstveni život“ uskoro u prodaji

11.
9.
2024.

Alati i tehnike za ostvarivanje pozitivnih promena

Da li patite od užasnitisa? Da li se ponekad osećate kao da vam život izmiče iz ruku? U svetu koji je sve brži i komplikovaniji, lako je zapasti u zamku loših životnih filozofija i iracionalnih uverenja koja nas čine nesrećnima. U knjizi Kako da ne zagorčate sopstveni život, Rafael Santandreu, renomirani psiholog i autor, jasno objašnjenim principima kognitivne psihologije nam predočava strategije za prevazilaženje unutrašnjih barijera koje nam onemogućavaju da živimo život ispunjen srećom i spokojem.

Ova knjiga nije samo vodič za lični razvoj, ona je poziv na revolucionarno preispitivanje sopstvenih uverenja i stavova, utemeljen na najsavremenijim principima kognitivne psihologije. Ono što čini Santandreovu knjigu posebnom je njen naučni pristup koji je istovremeno razumljiv i primenjiv. Uz to, autor pruža konkretne alate za promenu negativnih obrazaca mišljenja. On koristi bogatstvo anegdota kako sa terapija, tako i iz svog ličnog života, kako bi ilustrovao na koji se način možemo osloboditi emocionalnog bola i pronaći unutrašnji mir.

Istražujući kako su mnogi naši emocionalni problemi rezultat pogrešnih uverenja koja smo usvojili, Santandreu započinje knjigu analizom „užasnitisa“, termina kojim označava iracionalne i destruktivne ideje koje nam društvo nameće. Prema njegovim rečima, mnogi od nas su zarobljeni u začaranom krugu uverenja da je zadovoljstvo moguće samo ako ispunimo određene spoljašnje standarde, na primer, svi moraju imati partnera da bi bili srećni i veoma važan posao koji ispunjava. Ova uverenja često dovode do depresije, anksioznosti i osećaja nezadovoljstva.

Prateći ideje istaknutih knjiga iz oblasti psihologije, Rafael Santandreu izlaže s jedne strane praktičan i jasan, a s druge strane potpuno naučni metod. Kada prevaziđemo depresiju, anksioznost i mrzovolju, možemo postati spokojne, srećne i optimistične osobe – uz pomoć terapeuta ili sami – krojeći sudbinu u kojoj bivamo jači i srećniji ljudi.

Kada transformišemo svoj um, možemo da uživamo i u malim stvarima, da volimo i dozvolimo da budemo voljeni s jačim intenzitetom. Promena je moguća. Kada se otkriju iracionalne nelagode uzrokovane iracionalnim uverenjima, potražite argumente i ubedite sebe da su racionalna uverenja tačna. Ključ je upornost.

Knjiga Kako da ne zagorčate sopstveni život, za sve one koji žele da unaprede kvalitet svog života, prevaziđu emocionalne prepreke i nauče da uživaju u malim stvarima, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.