Pretraži sajt
%
×
VULKAN KLASICI 30% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Najbolje od Nikola Amanitija: Pet neprikosnovenih bestselera uskoro na vulkani.rs

11.
9.
2024.

Za ljubitelje velikih životnih priča

Nikolo Amaniti je jedan od najistaknutijih italijanskih pisaca čije knjige u sebi nose ne samo duboku emocionalnu analizu već i oštru kritiku savremenog društva. Njegova dela, od kultnog Dolazim po tebe i vodim te sa sobom do izazovne Ane, nude čitaocima jedinstvene poglede na ljudsku prirodu i društvene norme. Sa sposobnošću da se uhvati ukoštac sa temama kao što su identitet, ljubav, strah i potraga za smislom, Amaniti nas poziva da se suočimo sa sopstvenim unutrašnjim nemirima i zabludama.

Pripremite se za književno putovanje koje će vas očarati, nadahnuti i podstaći na razmišljanje o vašem mestu u svetu – knjige Nikola Amanitija uskoro će biti dostupne na sajtu Vulkan izdavaštva.

Ove priče, prožete dubokim emocijama i oštrim uvidima, donose vam priliku da uronite u složene svetove koje je stvorio.

Roman Dolazim po tebe i vodim te sa sobom otvara pitanje: može li ljubav da opstane u mozaiku isprepletanih života tragikomičnih, grotesknih likova na ivici ludila, uhvaćenih u vrtlogu slučajnosti? U vreloj letnjoj atmosferi jednog zaboravljenog italijanskog sela, gde su turisti samo prolaznici, a život teče u svom sporom ritmu, prepliću se sudbine različitih likova. Ovo malo mesto postaje pozornica za dve ljubavne priče. Jedan mladić, stidljivi sanjar, duboko je zaljubljen u devojku iz bogate porodice. Njihovo nežno prijateljstvo, koje se pretvara u ljubav, uskoro će biti stavljeno na probu, jer se lokalni ženskaroš, poznat po svojim avanturama, vraća u rodno mesto, spreman za novi početak. Kada se različiti univerzumi sudare, život više nikada ni za koga neće biti isti.

U romanu Ne bojim se, Amaniti razvija sliku italijanskog društva kao fresku na kojoj se deca čuvaju poput talaca, ali opasnost iskrsava usred igre i zahvata sve ono što je dragoceno. Najtoplije leto u poslednjih sto godina u malom seoskom kraju pretvara se u pozornicu za mračnu priču. Dok se dani sporo protežu, a odrasli se zatvaraju u kuće, deca istražuju pustu prirodu. Usred zlatnog mora žita, jedno dete tokom igre na napuštenoj farmi otkriva zastrašujuću tajnu. Što je počelo kao bezazlena igra, brzo se pretvara u košmar, jer dečak ubrzo otkriva da ne nosi samo on teret skrivene istine.

Roman Ja i ti duboko istražuje teme porodične disfunkcije i unutrašnjeg nemira kroz priču o mladiću koji se oseća izgubljenim u svetu koji mu se čini nepristupačnim. Kroz svog mladog junaka, Amaniti oslikava kako roditeljska indiferentnost može imati ozbiljne i dalekosežne posledice na razvoj i emocionalno stanje deteta. U središtu priče je dečak koji, iako okružen materijalnim bogatstvom i pažnjom svojih roditelja, oseća duboku usamljenost. Njegovi roditelji, fokusirani na sopstvene životne probleme i ambicije, zanemaruju emocionalne potrebe svog sina. Ova nepažnja stvara prazninu u njegovom životu, što ga dovodi do toga da se povuče u svoj svet mašte i unutrašnjeg izgnanstva.

Poput svetlosti koja se pomalja u tami, Amanitijev roman Ana razotkriva nesigurnosti, impulse srca i nekontrolisanu snagu života. Jer, kao što će glavna junakinja shvatiti, „život nam ne pripada, on nas prožima“. Nakon što je virus uništio odraslu populaciju, preživela su samo deca koja sada tumaraju među spaljenim poljima, napuštenim gradovima i divljim oblastima koje je priroda ponovo osvojila. Glavni lik, mlada devojčica, kreće u potragu za svojim bratom vodeći se sveskom koju joj je ostavila majka, sa uputstvima kako da preživi. Iako je majka predvidela da će bolest odneti nju i njenog brata kada zakorače u punoletstvo, ostavila im je i nadu da će negde u budućnosti pronaći lek.

U dirljivoj tragikomediji o savremenom društvu prepunom licemerja, obmane i samoobmane Intimni život, Amaniti se vraća britkiji, zabavniji i romantičniji nego ikada i istražuje skrivene strahove i želje jedne žene, navodeći nas da razmišljamo o zbunjujućem svetu u kojem živimo i zapitamo se da li čovek treba više da se plaši sopstvenog pogleda nego pogleda drugih ljudi i koliko daleko možemo da idemo u svojoj čežnji za pripadanjem i naklonošću.

Amaniti, čije su knjige osvojile srca čitalaca širom sveta, nudi jedinstvene književne doživljaje kroz svoje neobične, ali duboko dirljive priče. Pet izvanrednih Amanitijevih romana uskoro će biti dostupni na vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.