Pretraži sajt
%
×
VULKAN KLASICI 30% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Moderni književni fenomeni: Od carskog Tokija do šarmantnog Pariza

5.
9.
2024.

BookTok hitovi koji su osvojili mlade čitaoce

U svetu savremene književnosti ponekad se pojave knjige koje ne samo da osvajaju top-liste najprodavanijih izdanja već ostavljaju dubok trag u srcima čitalaca. Tri izuzetna romana koja su nedavno zasijala kao dragulji među bestselerima vode nas na neverovatna putovanja pričama ispunjenim ljubavlju, hrabrošću i unutrašnjim borbama – od prefinjenih japanskih dvorova do svetlucavih avenija Pariza.

Roman Tokio, svi moji snovi Emiko Džin vraća nas u carski svet Japana, gde se ljubavni trougao, društveni pritisci i porodični konflikti prepliću u priči o mladoj princezi. Izumi, naša junakinja, suočena je sa izazovima koji dolaze s njenim novostečenim statusom, dok pokušava da očuva svoju porodičnu sreću i pronađe svoje mesto u svetu koji se neprestano menja. Tokio, svi moji snovi je majstorski istkana tapiserija koja uranja čitaoce u raskošne carske dvore, gde su pravila i tradicija na prvom mestu, a Izumi se suočava s izazovima koji prete da joj unište san o savršenom životu. 

Knjige Emiko Džin su prevedene na više od trideset jezika i našle su se u izboru književnog kluba Ris Viderspun, kao i mnogih publikacija, među kojima su: Marie Claire, Entertainment Weekly, Time, Cosmopolitan, Shondaland, Bustle...

Nasuprot carskoj japanskoj drami, roman Izuzetno blistava stvorenja Šelbi van Pelt, u potpuno drugačijem univerzumu, pruža neodoljiv pogled na svet kroz oči pacifičke hobotnice. Marselus, zatvorenik akvarijuma, otkriva svoja duboka saznanja u ovoj dirljivoj priči o prijateljstvu između čoveka i stvorenja, razotkrivajući emocionalne slojeve i misterije koje se kriju iza svakodnevnog života. U ovom romanu, Van Peltova je otvorila duboke teme gubitka i prijateljstva, opisujući neverovatnu povezanost između hobotnice i žene koja će uz pomoć Marselusa razotkriti veliku tajnu. Otkako je sredinom 2022. godine objavljen u Americi, roman neprekidno zauzima vrh i mnogih drugih top-lista najinteresantnijih i najprodavanijih naslova. Takođe, debitantsko ostvarenje američke književnice, koje je u Srbiji objavila izdavačka kuća Vulkan izdavaštvo, zainteresovalo je i filmsku industriju, pa je trenutno u pripremi i filmska adaptacija.

Poljupci i kroasani francuske spisateljice An-Sofi Žuano je knjiga koja u sebi nosi ritam Pariza i šarm njegovih ulica. Mija Dženrou, mlada balerina, dolazi u Grad svetlosti sledeći svoj san, ali njen put postaje mnogo složeniji s ljubavnim zapletima i konkurencijom u svetu baleta. Ova romantična i inspirativna priča istražuje dileme pojedinca između ljubavi i karijere. I dok se Mija suočava sa izazovima u baletskom svetu, na kraju, njena priča postaje snažna inspiracija za sve koji sanjaju da koračaju hrabro ka ostvarenju svojih snova, ne odustajući ni u najtežim trenucima.

Knjige koje nas podstiču da sledimo svoje snove, suočimo se sa unutrašnjim izazovima i pronađemo snagu u ljubavi i prijateljstvu potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.