Pretraži sajt
%
×
POVRATAK U ŠKOLU - 2+1 DEČJA AKCIJA
dana sati minuta sekundi

Od genijalnog Kinga do voljene Nore Roberts – noviteti Vulkan izdavaštva

28.
8.
2024.

Otkrijte mračne tajne skrivene vekovima

Zaronite u svet književnih dela koja će vas uvući u svoje čarobne univerzume, otkrivajući vam nepoznate dimenzije misterije i magije i epskih borbi. Nova izdanja Vulkan izdavaštva donose izvanredne priče koje spajaju sve što ljubitelji književnosti mogu poželeti: fascinantne avanture u svetu u kom se mračna magija susreće sa neobjašnjivim tajnama, a istorijski mitovi postaju živopisne epopeje.

U Kasl Roku, mističnom gradiću u kom su neobični događaji i čudni posetioci postali svakodnevna pojava, jedna priča je dugo ostala zakopana u zaboravu... sve dok je nije otkrilo novo remek-delo Stivena Kinga i Ričarda Čizmara, dvojice majstora horora. Gvendi nam donosi zapanjujuću priču koja spaja fantastične elemente s mračnim tajnama, pružajući nam jedinstven uvid u svet u kojem ne postoji mesto za slabost i nesigurnost. Kucnuo je čas da se Gvendi Piterson suoči s najvažnijim zadatkom u svom životu: da spase ne samo svoj svet već i sve druge koji možda postoje.

Od Nore Roberts stigao nam je fascinantan roman koji spaja istoriju, misteriju i nadrealne elemente. Pripremite se za spektakularnu kombinaciju strasti, misterije i nepredvidivih obrta! Nakon serije bestselera koji su osvojili srca čitalaca širom sveta, autorka je Prokletstvom nasleđa još jednom dokazala zašto je jedna od omiljenih spisateljica današnjice. Ova priča o ljubavi, gubitku i istraživanju tajni koje su kroz vekove uticale na sudbine ljudi idealna je za ljubitelje ljubavnih priča koje se bave složenim aspektima ljudske sudbine. Sa svakim okretanjem stranica, bićete sve više uronjeni u svet u kom prošlost i sadašnjost postaju jedno.

Izvanredna debitantska knjiga Dena Makdormana Smrt u klubu, smeštena u zagonetni i luksuzni svet, pruža čitaocima neodoljivu priliku da se upuste u složene spletke i tajne koje samo izolovano okruženje može da ponudi. Kada se privatni detektiv Adam Makanis pridruži starom prijatelju sa koledža na proslavi dvestogodišnjice ekskluzivnog kluba na severu države Njujork, naći će se u društvu ne tako prijateljski raspoloženih stranaca (gomile imućnih i prevrtljivih spletkaroša). Vrlo brzo, na obali jezera biće pronađeno telo žene, a nekoliko sati kasnije, počeće oluja. Do povratka struje u nedelju, još neko će biti mrtav, a čitalac će, uronjen u misterioznu atmosferu, otkrivati tajne koje su dublje i mračnije nego što se može zamisliti. Prepustite se ovoj uzbudljivoj i napetoj priči u kojoj su svi osumnjičeni, a istina neuhvatljiva.

Raspletite raskošnu tapiseriju mitologije i istorije u romanu Olesje Saljnikove Gilmor Veštica i car, koji oživljava ozloglašenu Baba Jagu i burni period ruske istorije u kojem se stari bogovi i novi tirani bore za prevlast. U ovoj zapanjujućoj avanturi oklevetana i besmrtna veštica suočiće se sa neviđenim izazovima. Kada njena stara prijateljica Anastasija – sada careva žena, obolela od misteriozne bolesti – dođe kod nje u očajničkoj potrazi za pomoći, Jaga shvata da je sudbina cele Rusije u njenim rukama. Dok putuje u Moskvu, Jaga postaje svedok ruskog društva koje je na ivici haosa. Car Ivan IV – koji će uskoro postati poznat kao Ivan Grozni – sve je opasniji i nemoralniji, a Jaga naslućuje da su za njegovim tronom sile koje nadmašuju ono što ljudska mašta može da zamisli – drevni bogovi koji manipulišu i destabilizuju carsku vlast.

Bilo da ste strastveni ljubitelj horora, zaljubljenik u misterije, poklonik gotičke estetike ili obožavalac istorijskih epopeja, posetite sajt vulkani.rs ili najbližu knjižaru Vulkan i odaberite savršene književne avanture koje će vas potpuno uvući u svoje svetove.