Pretraži sajt
%
×
POVRATAK U ŠKOLU - 2+1 DEČJA AKCIJA
dana sati minuta sekundi

Od vilinske magije do strategije za oslobađanje uma sa novim naslovima Vulkan izdavaštva

27.
8.
2024.

Osvežavajuće i inspirativno

Istražite psihološke dubine, otkrijte neobične priče o ljudskoj snazi i transformaciji i uživajte u putovanju kroz čarobne univerzume. Od očaravajućih romantičnih avantura u regentskoj Engleskoj, gde se magija i ljubav prepliću u fascinantnim zapletima, preko osnažujućih psiholoških poruka koje će vam pomoći da prepoznate i prevaziđete unutrašnje barijere do dirljivih priča o životnim preprekama i malim radostima koje nas podsećaju na to da su najlepši trenuci često skriveni u najsitnijim detaljima, novi naslovi Vulkan izdavaštva će vas povesti ka novim emocionalnim i intelektualnim otkrićima, obogaćujući vaš pogled na svet i na vas same.

Zamislite da se nalazite u regentskoj Engleskoj, gde su društvene norme stroge, a magija nepredvidiva. Roman Ogledalo duše Olivije Atvoter je vaša prilika da uđete u svet Teodore Etings, mlade dame koja je zbog vilenjačke kletve izgubila osnovne ljudske osećaje. Bez straha, stida i sreće, Dora je osuđena da se bori sa društvenim normama koje je teraju na rub skandala. Čuvši za Dorin slučaj, lord Elajas Vajlder, naočit, čudan i nabusit čarobnjak, odlučuje da joj pomogne da vrati nedostajuću polovinu svoje duše. Kroz ovu knjigu doživećete uzbudljive avanture i duboku romantiku dok pratite kako Dora i Elajas zajedno istražuju granice ljubavi i magije.

Knjiga Kako da ne zagorčate sopstveni život Rafaela Santandreua nudi duboko promišljen pogled na uzroke emocionalnih problema kroz prizmu savremene kognitivne psihologije. Santandreu istražuje kako društvene norme i pogrešna uverenja o sreći i uspehu mogu uticati na naše mentalno zdravlje, vodeći nas ka depresiji i anksioznosti. Knjiga je vodič za prepoznavanje i prevazilaženje ovih „užasnitisa“ – negativnih uverenja koja sabotiraju našu sreću. Koristeći praktične tehnike i lične anegdote, autor nas vodi kroz proces transformacije kako bismo postigli unutrašnji mir i zadovoljstvo. Ova knjiga je neprocenjiv alat za sve koji žele da preuzmu kontrolu nad svojim emocionalnim stanjem i postignu dublje razumevanje sebe.

Ne veruj u sve što misliš Džozefa Ngujena istražuje kako naše misli mogu biti i naš najbolji saveznik i naš najopasniji neprijatelj. Autor analizira kako prekomerno razmišljanje doprinosi psihičkoj patnji i negativnim emocijama, istražujući direktnu vezu između količine razmišljanja sa intenzitetom naših stresnih iskustava. Kroz bogato iskustvo i teorijske uvide, knjiga nudi strategije za oslobađanje uma od ograničavajućih uverenja i pruža alate za prevazilaženje anksioznosti i depresije. Ako ste skloni prenaglašenom analiziranju svojih osećanja i situacija, ova knjiga vam može pomoći da razumete uzroke vaših problema i pronađete put ka emocionalnoj ravnoteži i spokoju.

U dirljivoj i poetičnoj priči Slatka pasta od pasulja Durijana Sukegave pratimo život Sentara, usamljenog poslastičara čiji san da postane pisac ostaje daleka uspomena dok se bori sa finansijskim dugovima. Radnja se odvija u maloj prodavnici slatkiša u predgrađu Tokija, gde Sentaro priprema dorajakije, tradicionalne japanske slatkiše punjene slatkom pastom od pasulja. No njegov svakodnevni život se menja sa dolaskom gospođe Tokue, starije dame sa tajnim receptom i dubokim životnim iskustvom. Sa strpljenjem i mnogo ljubavi, ona pomaže Sentaru, a slatkiši postaju izgovor za njihova unutrašnja putovanja, pomoću kojih uspostavljaju duboku vezu i otkrivaju tajne i neizlečive rane. Ova knjiga slavi radost u malim stvarima i ističe snagu prijateljstva i lične slobode, pružajući duboku refleksiju o životu i ljudskim vezama.

Knjige koje donose jedinstvenu kombinaciju čarolije, emocionalne dubine i lične transformacije uskoro će se naći u prodaji na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.