Pretraži sajt
%
×
POVRATAK U ŠKOLU - 2+1 DEČJA AKCIJA
dana sati minuta sekundi

Epohalna bitka između magije i moći: „Veštica i car“ u prodaji

20.
8.
2024.

Nezaboravna priča o epskom sukobu u srcu Rusije

Veštica i car Olesje Saljnikove Gilmor je izvanredan roman koji savršeno spaja mitologiju i rusku istoriju u neverovatno raskošnoj tapiseriji, vodeći čitaoca kroz živopisnu i burnu Rusiju XVI veka, gde se stari bogovi i novi tirani nadmeću za dominaciju u svetu ispunjenom magijom i zlom.

Baba Jaga, besmrtna i moćna poluboginja, poznata je po svojoj izolaciji u dubokim šumama Rusije, gde njena koliba služi kao mesto isceljenja onima koji se usude da potraže njenu pomoć. Međutim, glasine o njenoj navodnoj svireposti i zlim delima šire se kao vatra, iako je ona sama više pogođena bolom i izdajom nego što pokazuje. Njene pređašnje veze sa smrtnicima su joj slomile srce i naterale je da se povuče u samoću, sve dok sudbina ne pomeri granice njenog izolovanog života.

Kada njena stara prijateljica Anastasija – sada carica Rusije, koja boluje od misteriozne bolesti – dođe u njenu šumu u očajničkom pokušaju da pronađe zaštitu, Baba Jaga shvata da se sudbina čitave Rusije nalazi na kocki. Anastasija, koja je nekada bila bliska prijateljica, sada je u opasnosti zbog nepoznatog neprijatelja. Saznavši da je sudbina njenog naroda povezana sa Anastasijinim životom, Baba Jaga odlučuje da napusti svoje povučeno postojanje i uputi se u Moskvu, gde će se suočiti sa opasnostima koje nadmašuju sve što je ikada poznala.

Dok putuje ka Moskvi, Baba Jaga postaje svedok Rusije na rubu haosa. Car Ivan, koji će uskoro postati poznat kao Ivan Grozni, pokazuje sve veću nestabilnost i svirepost. Grad je pogođen nemirom, a Jaga veruje da caricu truje nepoznati neprijatelj. Međutim, ono što ona ne zna je da Ivan Grozni nije jedini izvor opasnosti. Manipulacije koje se odvijaju u senkama su vođene silama koje su mnogo starije i strašnije od svega što su smrtnici ikada mogli zamisliti.

Dok Baba Jaga pokušava da zaštiti svoju zemlju i spase prijateljicu, čitalac će biti uvučen u svet u kom mitologija oživljava, a istorijski likovi i događaji postaju elementi fantastične i uzbudljive avanture.

Roman Veštica i car, koji istražuje teme moći, izdaje i borbe između svetlosti i tame, dostupan je na sajtu vulkani.rs.