Pretraži sajt
%
×
POVRATAK U ŠKOLU - 2+1 DEČJA AKCIJA
dana sati minuta sekundi

Dobitnik nagrade „Goodreads choice“ za najbolji horor roman godine – „Skriveni crteži“ uskoro na vulkani.rs

20.
8.
2024.

„Skoro je dovoljno da natera čoveka da poveruje u duhove...“ – Kirkus Reviews

Od Džejsona Rekulaka, autora nominovanog za Edgara, dolazi divlje inventivna predstava klasične horor priče u Skrivenim crtežima, vrhunskom spoju psihološkog trilera i nadrealnog horora, koji će vam pružiti iskustvo koje je jednako uzbudljivo koliko i zastrašujuće. Kroz zamagljene linije između života i smrti, stvarnosti i mašte, maestralan zaplet prožima svaku stranicu, sa preokretima i crtežima koji oduzimaju dah. Filmska prava za Netfliks otkupio je producent Betmena.

Pre nego što otvorite stranice ove knjige, budite oprezni – jer možda ćete otkriti da najstrašniji horori nisu samo priče koje čitate već oni koje nosite sa sobom, zapečaćeni u vašim vlastitim senkama i tajnama. Dok vaše oči klize preko reči, nemojte se zavaravati da ste sigurni da znate šta je zaista strašno. Možda će vas prva stranica uvući u zagonetne dimenzije, ali je kraj neizbežan – tu se zlo oseća kao hladan dah na vratu.

Malori Kvin je upravo izašla sa rehabilitacije i zaposlila se kao dadilja kod porodice Maksvel, kako bi čuvala njihovog petogodišnjaka Tedija. Živi u divnoj kućici tik do šume, noću trči idiličnim komšilukom i najzad pronalazi stabilnost za kojom je dugo žudela. Zbližila se sa Tedijem, slatkim, stidljivim dečakom, koji uvek sa sobom nosi blok za crtanje i olovke. Kao i njegovi vršnjaci, Tedi crta drveće, zekice, balone. Ali jednog dana nacrtao je nešto drugačije: čoveka u šumi, koji vuče beživotno telo žene.

S vremenom, Tedijevi crteži postaju sve zlokobniji, a jednostavne teme brzo prerastaju u živopisne crteže, koji prevazilaze umeće jednog petogodišnjaka. Malori sumnja da se u njima kriju tragovi nerazrešenog ubistva.

„Jedinstveno... A crteži su sjajni.“ – Stiven King

„Jedna od najboljih i najinventivnijih priča o duhovima koju sam pročitao.“ – Džo Hil

„Jeziv kao pakao.“ – Ransom Rigs

„Jedan od onih retkih dragulja koji krši pravila žanra.“ – Skot Frenk

„Paranormalno savršenstvo.“ – Booklist

Skriveni crteži – knjiga koju su romanom 2022. godine proglasili Goodreads i Amazon uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.