Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Noviteti Vulkan izdavaštva

29.
7.
2024.

Debitantski roman Karli Voker Prevara, u kom su vešto isprepleteni elementi trilera, komedije i ljubavnog zapleta, idealan je izbor za sve ljubitelje praznične atmosfere i uzbudljivih obrta. Od Ćeštin Ekman stigao nam je roman Pretvori se u vuka, u kom švedska spisateljica majstorski, precizno i snažno dirljivo govori o divljoj životinji koja živi u harmoniji sa svojim svetom i o čoveku koji traži svoje mesto u prirodi. Prvenac Kler Aleksander Meredit, sama – emotivna priča o životu jedne sasvim obične neobične žene koja godinama nije napuštala svoj dom, neodoljiv je roman pun nade, sa hrabrom heroinom koja će vas osvojiti. Iz pera Emiko Džin stigla nam je nova ljubavna priča – nastavak romana Tokio, zauvek, koji je osvojio društvene platforme i vinuo se u sam vrh najprodavanijih knjiga na listi Njujork tajmsa. Tokio, svi moji snovi vratiće nas na pravo carsko venčanje, jer ljubav je u vazduhu!

Savršena ženska špijunska zavera Prevara nije običan ljubavni roman – ovo je oda romantičnoj komediji. U ovoj priči upoznaćete Sidni Svift, koja živi po vrlo jasnim pravilima: nikome ne verujte, obavite posao, ne dozvolite da se privatni i poslovni život mešaju i nikada ne dozvolite ljudima da vam se previše približe. Prošlo je mnogo vremena otkako je Sidni poslednji put posetila svoju porodicu. Sada se vraća kući za praznike, sa važnim zadatkom. Upravo je saznala da je njena mlađa sestra verena za naslednika najozloglašenije kriminalne dinastije u zemlji – i odlučna je da po svaku cenu spreči njihovo savršeno venčanje (a da zbog toga zauvek ne izgubi svoju sestru). Ipak, prikupljanje inkriminišućih dokaza o Džoniju ne ide tako lako kao što se nadala, posebno zato što joj je najveća prepreka njegov neverovatno zgodni i šarmantni telohranitelj.

Roman Ćeštin Ekman nominovan za književnu nagradu Nordijskog saveta Pretvori se u vuka objedinjuje neke od najvažnijih tema švedske spisateljice. Ona se bavi položajem i odgovornošću pojedinca u postantropocentričnom svetu, odnosom između ljudi, životinja i životom ljudi u maloj zajednici. „Video sam vuka.“ Penzionisani lovočuvar Ulf, sada u svojim sedamdesetim, ponavlja ovu rečenicu u sebi, ali ne može nikome da otkrije da je u tišini zore prvog dana u godini ugledao veličanstveni primerak ovog šumskog samotnjaka. Nešto se lomi u njemu i on oseća sve intenzivniju vezu sa ovom životinjom. Obojica su lovci, obojica usamljenici, ali zašto se sada oseća kao uljez? Dok čita svoje stare dnevnike, Ulf će razmišljati o izborima koje je napravio u životu, o osobi koja je postao i kakva je mogao biti.

Meredit, sama je snažna priča o hrabrosti i ponovo rođenoj nadi. Dan 1.214. Toliko je prošlo otkad je Meredit poslednji put napustila svoj dom. Zašto? Ne zato što je stidljiva ili neobična. Postoje mnogo teži razlozi za njeno povlačenje u sopstveni svet. Dok se krećemo između prošlosti i sadašnjosti, saznajemo koliko je tragičnih događaja oblikovalo Mereditino sadašnje stanje i njen karakter. Na prvi pogled, Meredit ima sve: najbolju prijateljicu Sejdi, voljenog mačka Freda, ne preterano zahtevan posao, mnogo vremena za slagalice, poeziju Emili Dikinson i usavršavanje recepata za kolače. Ipak, nedostaje joj hrabrosti da pređe prag svog stana, iz kojeg nije izašla neverovatne tri godine. Neočekivani gosti se iznenada pojavljuju u njenom savršeno uređenom životu. Prvo dva nova prijatelja, a onda i njena starija sestra sa kojom već dugo nije u kontaktu. Sviđalo se to njoj ili ne, svet kuca na njena vrata.

Novi BookTok hit Emiko Džin Tokio, svi moji snovi uvešće vas u ljubavni trougao u srcu Japana. Kada se sudare dva različita sveta, kako se uklopiti u oba a ne osećati se kao pravi autsajder, otkrila nam je devojka koja je ponovo pronašla vezu sa svojim davno izgubljenim porodičnim nasleđem. Saznavši da je njen otac japanski prestolonaslednik, Izumi je preko noći postala princeza. Izborila se sa podmuklim rođacima, bestidnim medijima i carskim skandalom, i konačno pronašla mesto gde pripada. Čak su joj i roditelji obnovili romansu iz studentskih dana i sada su vereni. Carsko venčanje je na pomolu! Ali veće carske kuće odbija da odobri brak njenih roditelja, zbog toga što Izumi i njena majka nemaju odgovarajuće poreklo. A povrh svega, njen dečko donosi šokantnu odluku o njihovoj vezi. Na ivici da joj se čitav život iznenada raspadne, Izumi se zaklinje da će učiniti sve što je u njenoj moći da njeni roditelji dobiju srećan kraj. Ali po koju cenu?

Svetske bestselere potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.