Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Švedski bestseler „Kralj planine“ uskoro u prodaji

24.
7.
2024.

Nordijska kriminalistička fantastika u svom najboljem izdanju

Triler kakav dolikuje žanru iz pera jednog od najtalentovanijih švedskih pisaca kriminalističke fantastike Andeša de la Motea stiže i na srpsko tržište u izdanju Vulkan izdavaštva. Misterija ispunjena zlokobnom atmosferom Kralj planine ljubitelje skandinavskih trilera ostaviće bez daha.

Kralj planine donosi nam sve ono što volimo: izvanrednu radnju, likove koji se bore sa svojim demonima i svetove koji se protežu od suptilnih stvarnosti do neočekivanih fantastičnih pejzaža. Od prvih stranica pa do poslednjeg zapleta bićete uvučeni u mračne tajne i neizvesne avanture koje će vas držati budnima do kasno u noć.

Oni su najgori. Oni su gubitnici. Oni su marginalizovani. Oni su Jedinica za odbačene slučajeve i izgubljene duše.

Leo Asker, natprosečno visprena i snalažljiva inspektorka iz Malmea, veruje da joj je vodeći položaj u Odseku za teška krivična dela nadohvat ruke. Ali sve će se izjaloviti kada je usred slučaja o otmici bogate naslednice prebace u Jedinicu za nestale slučajeve, zaboravljeno odeljenje sa sumnjivom reputacijom. Ponižena, našavši se na mestu punom čudaka s kojima kadrovska služba ne želi da ima posla, pa ih je strpala u podrum policijske stanice da tamo rešavaju neobične, davno zastarele slučajeve kojima niko drugi ne želi da se bavi, Leo će uskoro biti uvučena u jedan od najzamršenijih slučajeva u karijeri.

Neko ostavlja zloslutne figurice iz železničkih maketa po gradu, a za jednu od njih Leo se čini da predstavlja otetu devojku iz istrage iz koje je uklonjena. Dok pokušava da otkrije počinioce i pronađe otetu devojku, Askerovu put vodi do oronulih zgrada, napuštenih fabrika, bunkera skrivenih pod planinama. Vrlo brzo joj postaje jasno da se iza otmica krije osoba sa patološkom željom da dominira nad životima drugih ljudi, da bude kralj planine.

„Sjajno... Radnja postaje sve zamršenija, a neizvesnost raste do skoro nepodnošljivih visina.“ – Pablišers vikli

„Maestralan triler koji uspeva na svim nivoima. Svojeglava i nezaustavljiva, Leo Asker zauzima svoje mesto u prvoj liniji neprikosnovenih švedskih detektiva.“ – Endru Gros, autor bestselera Njujork tajmsa

„Pisca krimi-fantastike opisao bih kao mađioničara ili iluzionistu. Dok navodi čitaoca da se fokusira na pogrešno u kritičnom trenutku, izvodi trik koji će impresionirati publiku.“ – Andeš de la Mote

Andeš de la Mote debitovao je 2010. godine, kada je osvojio Nagradu za prvu knjigu Švedske akademije. On je bivši policajac i donedavno je radio kao menadžer za bezbednost u jednoj od najvećih svetskih IT kompanija. Trenutno radi kao konsultant za međunarodnu bezbednost.

Triler Kralj planine uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.