Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Najnoviji ljubavni romani Vulkan izdavaštva

3.
7.
2024.

Priče koje umiruju i jačaju dušu

Ljubitelji istorijske romanse koji očekuju dobru dozu humora neka se pripreme za sjajnu zabavu jer će romantični istorijski roman Jednom vereni, vereni zauvek Virdžinije Hit pojesti kao omiljeni desert. Veličanstveni istorijski roman Matea Strukula, čija su dela ovenčana prestižnom nagradom Bankarela, i italijanski TikTok hit Priča o jednoj ljubavi: Paolo i Frančeska povešće vas među veličanstvene kule i zamkove srednjovekovne Italije, gde se prepliću mit i istorija oživljavajući jednu od najvećih ljubavnih priča svih vremena. Roman o ljubavi, ambiciji i traganju za srećom Poljupci i kroasani An-Sofi Žuano očaraće sva srca željna lutanja, plesanja pod mesečinom i šetnji ulicama Pariza. Bestseler Njujork tajmsa i BookTok senzacija K. L. Volter Leto prekršenih pravila oduševiće fanove Tejlor Svift, budući da je priča inspirisana pesmama američke pop ikone.

Ponekad moramo prigrliti prevrtljivi prst sudbine jer budućnost ne možemo predvideti, poručuje nam protagonista čarobne romantične komedije Jednom vereni, vereni zauvek. Urnebesno duhovita priča o grofu Feramu koji je smislio šaradu i upleo se u mrežu sopstvenih izmišljotina nakon što je svojoj majci, odlučnoj da ga oženi, predstavio lažnu verenicu, osvojiće i vaše srce. Ali, kada Hju shvati da će se njegovo lukavstvo rasprsnuti u hiljadu delova, sreće ljupku umetnicu, koja je možda čudo koje mu je potrebno. Tada ljubav preti da sve zakomplikuje, i maske počinju da padaju. Jer je prvo pravilo lažne veridbe – bez zaljubljivanja!

Ljubav koju je Dante učinio besmrtnom u Petom pevanju Pakla ponovo živi na stranicama Strukulovog romana Priča o jednoj ljubavi: Paolo i Frančeska, zajedno sa sjajem tadašnje Italije, sa njenim dvorovima i turnirima, spletkama i ratnim pohodima. Frančeska je prelepa ćerka Gvida I, gospodara Ravene. Tradicija plemićke porodice od nje zahteva da bude odana ćerka, pokorna i nevidljiva. Umesto toga, Frančeska želi avanture, strast, slobodu. Međutim, uprkos svojoj želji da bude nezavisna, prinuđena je da se uda za Đovanija Malatestu, naslednika gospodara Riminija, nekadašnjeg neprijatelja Ravene, a sada moćnog saveznika. Kada ga vidi, ne može da veruje svojoj sreći: njen verenik je naočit poput viteza iz priče. Na banketu iznenada otkriva strašnu istinu: muškarac kojeg je upravo upoznala je Đovanijev mlađi brat Paolo, poslat da se u Đovanijevo ime oženi Frančeskom.

U romanu prepunom ljubavi i umetničke inspiracije Poljupci i kroasani upoznaćete mladu umetnicu koja dolazi u francusku prestonicu kako bi ostvarila svoje snove i postala poznata balerina. Grad svetlosti će postati njen dom, a svaki kutak grada će postati deo njene priče. I dok bude otkrivala čaroliju veličanstvenog Pariza, suočiće se sa mnogim izazovima i preprekama na svom putu ka uspehu. Njeno leto trebalo je da bude posvećeno baletu – ali Pariz s razlogom zovu Grad ljubavi. Da li će morati da izabere između ljubavi i profesionalnih ambicija? Upravo u tim trenucima ona će otkrivati svoju unutrašnju snagu i hrabrost.

Čitalačka senzacija inspirisana pesmama najveće pop zvezde današnjice Tejlor Svift Leto prekršenih pravila u fokus priče stavlja Meredit Foks, koja će provesti prvo leto od smrti svoje sestre. Iako nema pratioca jer ju je dečko iznenada ostavio, uzbuđena je što će učestvovati u tradicionalnoj igri njene porodice: njena sestra je oduvek volela ovu igru i na taj način će čuvati sećanje na nju. Sasvim slučajno, njen partner je zgodan mladoženjin prijatelj. Rešena je da se ne prepusti, da ne upadne u još jednu vezu bez budućnosti. Ipak, kako vreme prolazi, Meredit shvata da ne može da mu odoli – da li će se ovog leta ljubav vratiti u njen život?

Romane koji će u vama izazvati bezbroj emocija potražite na sajtu vulkani.rs.