Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Cinično, ironično i urnebesno smešno: „Samo preko mene mrtve“ u prodaji

1.
7.
2024.

Originalna priča Maz Evans o ženi koja istražuje sopstvenu smrt

U svetu gde se smrt i smeh spajaju u neobičnom plesu, roman Samo preko mene mrtve Maz Evans stvara svojevrsnu simfoniju humora i misterije. Duhovitost u ovoj priči postaje most koji povezuje svetove, dok protagonistkinja, suočena sa izazovom da dokaže da nije počinila samoubistvo kako bi izbegla dugotrajni boravak u limbu, pronalazi neočekivane saveznike među živima.

Kada se cinična i pomalo mrzovoljna doktorka Prajs probudi mrtva, sve će poći naopako. Mirijam Prajs sada ima pred sobom čitavu večnost.

Pošto svi misle da se ubila, osuđena je da pola veka provede u limbu, smeštena u kategoriju „smrt usled nesrećnog slučaja“, osim ako ne dokaže da je ubijena. Budući da ne može da komunicira ni sa kim živim, Mirijamine mogućnosti istraživanja deluju izuzetno ograničene.

Ali ubrzo shvata da Vini, njena postarija komšinica – i zakleta neprijateljica – može da je vidi i čuje, čak i da razgovara sa njom. Dobra vest za Mirijam je da umirući mogu da komuniciraju sa mrtvima. Loša vest za Vini je da, ako može da vidi Mirijam, neće još dugo živeti.

Sada ovaj nesvakidašnji detektivski dvojac mora da udruži snage kako bi rešio Mirijamino ubistvo – a možda i sprečio Vininu smrt – pre nego što i jednoj i drugoj istekne vreme...

U životu, Mirijam je bila briljantan hirurg, ali ne tako briljantno ljudsko biće. Čak i sada kada je mrtva, ima veoma ciničan pogled na ljude oko sebe. Mirijam je antiheroj kog ćete voleti.

Kroz obrte sudbine, autorka nas podseća da je smeh ne samo lek za dušu već i most koji stvara neprocenjive veze među ljudima. Njena pripovedačka veština nije samo izvor zabave nego i poziv na oslobađanje smisla za humor koji nas čini ljudskim i živim, čak i dok se suočavamo sa najneizvesnijim izazovima.

Originalan i dirljiv roman Samo preko mene mrtve savršen je za ljubitelje Kluba ubistava četvrtkom Ričarda Ozmana. Potražite ga na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.