Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Nova sudska drama iz pera briljantnog Stiva Kavane: „Pedeset-pedeset“ uskoro u prodaji

1.
7.
2024.

To što ste nevini ne znači da ćete nužno biti oslobođeni

U srcu svakog čoveka leži duboka fascinacija pravdom i istinom. Ova ljudska potreba pronalazi svoj odraz u mnogim umetničkim delima, a jedno takvo književno ostvarenje je vrhunski triler Pedeset-pedeset Stiva Kavane. Ovaj pravni triler ne samo da nas uvlači u svet nepravednih sudskih postupaka i složenih pravnih zagonetki već nas navodi da razmišljamo o suštinskim pitanjima pravde, moralnosti i snage ljudskog karaktera. Autor bestselera Trinaest napisao je još jednu originalnu priču koja izaziva zavisnost.

Centralna figura romana je Edi Flin, bivši prevarant koji je postao advokat. Flinova transformacija u strastvenog branitelja prava čini osnovu za duboke moralne dileme koje roman istražuje. Kroz lik Edija Flina, Kavana nas vodi kroz lavirinte pravnih manipulacija i emotivnih turbulencija koje prate suđenje. Suočen sa izazovom koji izgleda beznadežno, Flin mora da koristi svoju oštroumnost, hrabrost i etički kompas kako bi se izborio za pravdu. Ali ko je krivac i koju cenu će Edi platiti ovoga puta?

Jedno je sigurno, Stiv Kavana će šokirati svoje fanove.

Aleksandra Avelino je upravo pronašla telo svog oca i odmah zove policiju. Veruje da je njena sestra ubica, i da je i dalje u kući, sa nožem u ruci. Sofija Avelino je upravo pronašla telo svog oca i odmah zove policiju. Veruje da je to uradila njena sestra Aleksandra, i da je još u kući, zaključana u kupatilu. Obe žene idu na suđenje u isto vreme. Zajedničko suđenje pred jednom porotom. Ali jedna od ovih žena laže. Jedna od njih je ubica. A dok sedi u zatvorskoj ćeliji i iščekuje suđenje, pomislili biste da je to poslednje mesto na kojem je očekivala da će biti. Pogrešili biste.

Kako suđenje odmiče, postaje jasno da je ovo više od jednostavnog slučaja iznenadnog izliva besa – ovo ubistvo je dugo planirano i sasvim je jasno da Frenk nije bio jedina žrtva ubice...

„Majstorski način pogrešnog usmeravanja i zadržavanja informacija koji će vas naterati da se suprotstavite autoru, sa scenama u sudnici koje nemaju premca.“ – Gardijan

„Briljantan koncept sa svom sofisticiranošću i intrigom koju smo očekivali od Kavane.“ – The Sun

„Opojna mešavina brutalnog ubistva i sudskih smicalica.“ – NB magazin

Kavana nije stvorio samo junaka u liku Edija Flina već i refleksiju naših sopstvenih stremljenja ka pravdi i istini, čime je Pedeset-pedeset postao nezaobilazno delo savremene pravne literature.

Nepredvidiv, smeo i potpuno ubedljiv, svetski bestseler br. 1. Pedeset-pedeset uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.