Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Svi smo mi sazdani od zvezda: Priručnik „Zodijak: Tarot karte“ u prodaji

25.
6.
2024.

Svaka slika nosi tajnu, svaki simbol krije svoje značenje

Postoji bliska veza između zvezda, njihovog kretanja i života na Zemlji. Posmatranje kretanja planeta i neba uvek nam je davalo ključ da bolje razumemo sebe. Priručnik Zodijak: Tarot karte vodi nas u svet astrologije, kroz tradicije različitih kultura stare hiljadama godina, i ukazuje nam na priče, božanstva i ljude koji tamo žive, koji nam pružaju neverovatno bogatstvo slika za proricanje.

Tarot karte i znaci Zodijaka su stari alati koji su se vekovima koristili da bi se bolje razumela priroda stvari i značenje života. Zodijak tarot špil karata prati asocijacije stare škole, pronalazeći savremeno značenje u interpretaciji slika i povezujući znake Zodijaka sa prirodnim elementima.

Ujedinjenje dve duboke vizije, kao što su Zodijak i tumačenje tarot karata, može nam pomoći da stupimo u kontakt sa našom ličnošću i resursima. Ova dva jezika se prepliću i međusobno podržavaju, i zajedno čine čitanje i interpretaciju karata širim i inspirativnijim.

Tarot nije samo listanje karata; to je duhovni ritual, simbolički jezik koji premošćuje prošlost, sadašnjost i budućnost. Spajajući nit između zvezda na nebu i naših koraka na Zemlji, u odsjaju svetlosti misterioznih simbola otkrivamo sebe, svoje strahove i želje, svoje snove i istine. Tarot je ogledalo naše duše, pečat naše sudbine.

U ovoj knjizi ćete pronaći uvod u tarot karte, značenje velike arkane, male arkane i dvorskih karata. Videćete kako se one poklapaju sa znakovima Zodijaka, planetama i objašnjenjima. U sredini se nalazi detaljno objašnjenje svake karte, koje je korisno za interpretaciju, kao i prateće ilustracije. Na kraju, u poslednjem delu knjige, pronaći ćete poglavlje o tome kako da pripremite špil za prvo čitanje, kako da se predstavite kartama i kako da ih koristite.

Zodijak: Tarot karte priredila je Čečilija Latari, italijanska travarka. Studirala je na Univerzitetu u Bolonji. Takođe je i profesionalna glumica. Ona je profesorka socijalne pedagogije koja radi u opipljivom i zamišljenom obrazovanju putem raznih posrednika: kroz pisanje, pozorište, kontakt sa prirodnim svetom i veze podrške. Radi u oblasti odnosa, stimulišući ljudski kontakt sa njihovim najautentičnijim JA kroz pozorišne nastupe i čulna iskustva interakcije sa svetom biljaka. Živi u malom gradu u Toskanskim Apeninima blizu šume.

Priručnik je ilustrovala meksička ilustratorka i dizajnerka multimedija Ana Čavez. Inspiraciju za svoj stil nalazi u iskustvima iz sopstvenog detinjstva i zainteresovanosti za misticizam i ezoterija. Voli da gradi fantastične svetove inspirisane značenjima biljaka i neukrotivim modelom veštice koja nikoga ne poštuje, kao simbolom emancipacije žena.

Za sve istraživače unutrašnjeg sveta priručnik Zodijak: Tarot karte dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.