Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Vodeći naslov u Nemačkoj proleća 2023: „Frenki“ u prodaji

25.
6.
2024.

Životna filozofija jednog mačka

Vulkan izdavaštvo objavilo je dirljivu i zabavnu priču o neobičnom prijateljstvu nemačkih autora Johena Guča i Maksima Lea. Frenki je bio vodeći naslov u proleće 2023. godine i jedan je od najprodavanijih romana u Nemačkoj. Dugo je bio na vrhu bestseler liste Špigela.

Rihard Gold ima sve što možete da poželite, a ipak provodi dane na sofi, pije dok na TV-u gleda turnire u pikadu – ili s vremena na vreme stoji na stolici i igra se konopcem koji visi sa plafona. Ali upravo tako upoznaje Frenkija, mačka lutalicu koji ne samo da priča već i razmišlja, i veterinarku Anu Komarovu, a njegov život počinje da se menja. Uprkos Goldovom ne baš prijatnom karakteru, Frenki bira upravo njega, možda zato što ima ogroman TV, supermekani krevet i mnogo hrane. Ili možda zato što im je obojici potreban prijatelj i što ih spaja nešto duboko i izuzetno, iako oni to još ne znaju...

„Sa Frenkijem, Johen Guč i Maksim Leo su stvorili pomalo bizarnu, prilično pametnu, ali doduše pomalo čudnu knjigu, a sam Frenki je ležeran, samouveren i pomalo egocentričan mačor.“ – Goslarsche Zeitung

Johen Guč je rođen u Berlinu 1971. On je novinar nemačkog magazina Špigel i kolumnista novina Berliner cajtung. Dobitnik je najprestižnijih nagrada Teodor Wolf i Henri Nanen, koje se dodeljuju u oblasti novinarstva u Nemačkoj.

Maksim Leo je novinar i pisac. Rođen je na istoku Nemačke, a studirao je političke nauke u Berlinu. Urednik je novina Berliner cajtung od 1997.

Zajedno su napisali nekoliko bestselera, među kojima je najuspešniji Frenki. Ukoliko su vam su dopale knjige Meta Hejga, drama Frenki je pravi izbor za vas.

Jednostavna filozofija mačjeg života Frenki, koja leči srce i dušu i podseća nas na to da uvek ima dovoljno dobrih razloga za život, dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.