Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Preporuka iz Vulkan izdavaštva – tri romantične priče od kojih se nećete odvojiti

14.
6.
2024.

Ukoliko tražite ljubavne romane koji će osvojiti vaše srce i o kojima ćete dugo razmišljati nakon poslednje pročitane stranice, Vulkan izdavaštvo ima dobre preporuke – od najnovijeg romana jednog od najcenjenijih italijanskih autora na savremenoj književnoj sceni Matea Strukula Priča o jednoj ljubavi: Paolo i Frančeska do urnebesno duhovite priče koja će vas opčiniti – Jednom vereni, vereni zauvek.

Jedan od najplodnijih italijanskih pisaca današnjice Mateo Strukul u svom novom romanu Priča o jednoj ljubavi: Paolo i Frančeska pripoveda o jednoj od najpoznatijih ljubavi u istoriji, koju je Dante učinio besmrtnom u Petom pevanju Pakla. Strast Frančeske i Paola ponovo živi na stranicama ovog romana. Među veličanstvenim kulama i zamkovima srednjovekovne Italije, isprepletana intrigama i strastima, odvija se jedna od najvećih ljubavnih priča svih vremena, zabranjena i nemoguća.

Frančeska je prelepa ćerka Gvida I, gospodara Ravene, grada jedinstvenog u svetu po očaravajućim vizantijskim mozaicima. Tradicija plemićke porodice od nje zahteva da bude odana ćerka, pokorna i nevidljiva. Umesto toga, Frančeska želi avanture, strast, slobodu. Uprkos svojoj želji da bude nezavisna, prinuđena je da se uda za Đovanija Malatestu, naslednika gospodara Riminija, nekadašnjeg neprijatelja Ravene, a sada moćnog saveznika. Na banketu iznenada otkriva strašnu istinu: muškarac kojeg je upravo upoznala nije Đovani, već njegov lepi mlađi brat Paolo, poslat da se u Đovanijevo ime oženi Frančeskom.

Ako ste ljubitelj čarobnih romantičnih komedija, knjiga Jednom vereni, vereni zauvek Virdžinije Hit je prava preporuka za vas. Goodreads je ocenjuje kao jednu od najbojih romansi u protekle tri godine.

Grof Feram je smislio šaradu i upleo se u mrežu sopstvenih izmišljotina nakon što je svojoj majci, odlučnoj da ga oženi, predstavio lažnu verenicu. Međutim, kada ljubav zapreti da sve zakomplikuje, maske počinju da padaju. Jer je prvo pravilo lažne veridbe – bez zaljubljivanja! Žena je poslednje što želi Hju Stendiš, naočiti grof Feram. Na njegovu nesreću, njegova majka je rešena da ga vidi oženjenog, pa makar nevestu tražila i sa druge strane okeana. Zbog toga Hju izmišlja lažnu verenicu kako bi staru plemkinju držao što dalje od sebe i uživao u životu neženje. Međutim, kada čuje da je njegova majka na brodu za Englesku, Hju shvata da će se njegovo lukavstvo rasprsnuti u hiljadu delova. Ali onda sreće ljupku umetnicu, koja je možda čudo koje mu je potrebno.

Romanom Poljupci i kroasani francuska spisateljica An-Sofi Žuano obraća se svim srcima željnim lutanja, plesanja pod mesečinom i šetnji ulicama Pariza. Sladak poput makaron kolačića iz poslastičarnice, romantični roman o balerini iz Amerike i šarmantnom Parižaninu savršen je za ljubitelje serije Emili u Parizu. Ovo je priča o mladoj umetnici koja dolazi u francusku prestonicu kako bi ostvarila svoje snove i postala poznata balerina. Grad svetlosti će postati njen dom, a svaki kutak grada će postati deo njene priče. I dok bude otkrivala čaroliju veličanstvenog Pariza, suočiće se sa mnogim izazovima i preprekama na svom putu ka uspehu.

Mija Dženrou je oduvek znala da joj je suđeno da postane profesionalna balerina. Zapravo, to joj je u krvi – prema porodičnoj legendi, njena pra-pra-pra-prabaka nekada je igrala u Pariskoj operi i lično ju je naslikao Dega. Njeni roditelji tvrde da je to samo puka fantazija, ali za Miju je to mnogo više od toga. To je njena sudbina. Mija planira da provede čarobno leto u Parizu jureći svoj san, ali kada u pirueti sleti u Pariz, vrlo brzo shvata da će sve možda biti komplikovanije nego što se nadala.

Sve romane možete potražiti na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.