Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

U Galeriji Matice srpske u Novom Sadu predstavljena knjiga „Umetnost je naš posao“

1.
9.
2023.

U prostoru Galerije Matice srpske u Novom Sadu u četvrtak uveče održana je promocija knjige Umetnost je naš posao autorke Milene Trobozić Garfild. O knjizi su sa autorkom govorili upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, direktorka Muzeja Jugoslavije Neda Knežević i urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu Marija Radić.

Bilo da ste umetnik, ili da radite u umetničkoj sferi, ili da ste pasionirani ljubitelj umetnosti – knjiga Umetnost je naš posao postaće vaš vodič u (ne)mogućoj misiji Kako sačuvati umetnost u XXI veku.

Milena Trobozić Garfild već dve decenije živi u Vašingtonu, gde kao pozorišni i filmski producent, spisateljica, prevodilac, art menadžer, kreira projekte na polju kulture. U svet umetnosti je zakoračila kao glumica, ali je talentom i inventivnošću pomerala granice. Diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku za glumu, kao i na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za španski jezik i književnost. Radila je kao književni prevodilac, urednik, producent, umetnički direktor, advertajzing i PR menadžer i konsultant. Tokom devedesetih godina bila je jedan od pionira u nezavisnim pozorišnim produkcijama (Zapali me, Iza kulisa). Autor je knjige Mali saveti za bolji život. Producent je višestruko nagrađivanih filmova: Beli, beli svet, Otadžbina, Šavovi. Prevela je sa španskog i engleskog mnoge knjige, od kojih je najznačajnija Ljubav u doba kolere Gabrijela Garsije Markesa. Živi na relaciji Beograd–Vašington.

Knjigu Umetnost je naš posao možete potražiti na sajtu Vulkan izdavaštva vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.