Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Novi bestseleri Vulkan izdavaštva

26.
6.
2023.

Oslobodite emocije uz istinska žanrovska dostignuća iz pera vrhunskih pripovedača! Bestseleri kojima Vulkan izdavaštvo oplemenjuje svoju bogatu produkciju nadmašila su sva očekivanja svetske čitalačke publike i tako pobrala brojna priznanja. Očaravajuća priča o moći, privilegijama i mračnoj magiji, veličanstveni roman o umetnosti, rivalstvu i ambiciji, neodoljiva horor misterija, najveća dela Nevila Godarda, emotivna priča o prijateljstvu i ljubavi – predstavljamo vam pet višestruko nagrađivanih knjiga, među koje svrstavamo i izuzetno delo domaće autorke Milene Trobozić Garfild koje će zaintrigirati ljubitelje umetnosti.

Renesansna Firenca je inspirisala još jedno izuzetno delo učenosti i lepote, kaleidoskop prepun likova, umetnosti, patnje i otkrića. U svom debitantskom ostvarenju kanadska spisateljica Lisa Rošon okuplja poznate titane – Mikelanđela, Leonarda da Vinčija, Makijavelija. Smeštena u razdoblje od pet legendarnih godina tokom kojih je Firenca prolazila kroz preporod vođen kreativnim genijima, roman Kćerka renesanse oslikava živopisan portret jednog vremena, otkrivajući ljudskost i borbu devojke koja čezne da pronađe jedinog preostalog člana porodice i postane umetnik.

Li Bardugo, jedna od najprodavanijih autorki s liste Njujork tajmsa, ispisala je novu zastrašujuću, neobičnu, originalnu i iznad svega zadivljujuću misteriju. Deveta kuća odvodi nas na Univerzitet Jejl, poznat po istaknutim bivšim studentima, plodno tle za veštu izgradnju autorkinog sveta. Na Jejlu, duhovi su svuda – posebno oko tajnih društava u kojima bogati i moćni izvode mračne okultne rituale da bi postali još bogatiji i moćniji. Aleks, glavna junakinja, ima više razloga od većine da se oseća kao varalica, ali svako ko je proveo vreme u tajnom društvu će prepoznati njenu sumnju u sebe.

Kako pronaći smisao u besciljnom i beznadežnom bitisanju, praznini, neumitnoj prolaznosti i sagorevanju života? Kako da naučimo da budemo zahvalni za ono što imamo, ali i da sebi oprostimo svoje greške? Višestruko nagrađivani roman i novi bestseler sa Amazona američkog pisca Džoa Sipla Pet želja gospodina Makbrajda, bolna, duhovita i emotivna priča o prijateljstvu, ljubavi, životu i gubitku, podsetiće nas na spasonosnu magiju dobrote i bliskosti za kojom svi žudimo.

Knjigu Beskrajni potencijal, zbornik najvećih dela Nevila Godarda, priredio je istoričar i dobitnik PEN-ove nagrade Mič Horovic. Među stranicama ovog jedinstvenog izdanja nalazi se u celosti tekst Godardove prve knjige Na vašu zapovest, ali i retki pamfleti i prevodi, kao i tri dela velikog pisca koja nikada ranije nisu bila antologizovana. Horovic osvetljava Godardova dela, kako u istorijskom, tako i u savremenom kontekstu, istovremeno nudeći potpunu hronologiju pomalo misterioznog života poznatog pisca.

Zahvaljujući dugogodišnjem radu u oblastima kulture, Milena Trobozić Garfild stekla je bogato i raznoliko iskustvo koje ju je dovelo do dragocenih saznanja o značaju umetnosti, koja je u knjizi Umetnost je naš posao osvetljena iz različitih perspektiva, kao i u različitim istorijskim i geografskim okvirima. Bilo da ste umetnik, ili da radite u umetničkoj sferi, ili da ste pasionirani ljubitelj umetnosti – ova knjiga postaće vaš vodič u (ne)mogućoj misiji Kako sačuvati umetnost u XXI veku.

Posetite sajt vulkani.rs i potražite knjigu koju ćete pročitati bez daha!