Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

VULKAN IZDAVAŠTVO NA 57. NIŠKOM SAJMU KNJIGA

28.
11.
2022.

Na veliku radost ljubitelja knjige Vulkan izdavaštvo predstaviće se na 57. Niškom sajmu knjiga i upriličiti druženje sa našim najčitanijim domaćim autorima.

Druženje sa niškom čitalačkom publikom u četvrtak, 1. decembra, zakazali su višestruko nagrađivana spisateljica za decu Ljiljana Krstić, koja će od 13 sati potpisivati svoju knjigu Roleri za mrave, i jedan od naših najčitanijih pisaca Miodrag Majić, koji će se sa publikom družiti od 19 sati i potpisivati svoj novi roman Rudnik.

Zbirka najlepših pesama i maštovitih priča za decu iz pera Ljiljane Krstić, objavljena u okviru Vulkančićeve edicije Za zlatnu medalju, podeljena je na tri celine, u kojima se autorka poigrava žanrovima – od poetske, rimovane proze, preko poezije, do bajke. Pesme i priče su povezane istovetnim motivima – prijateljstva, mašte i detinjstva.

Smeštena u savremeni kontekst, dela Ljiljane Krstić nose snažne poruke o dobroti, ostvarivanju snova i istinskim vrednostima, bilo da je reč o pesmama o životinjama ili modernim bajkama. U tom humanom dejstvu obilja poetskih slika je snaga ovih rukopisa.

U središtu novog Majićevog bestselera nalazi se junak koji će vas, od prve do poslednje stranice, zagledan u krhotine nekadašnjeg života, voditi kroz sopstvena sećanja, i sve što bude kazao biće dovedeno u pitanje. O rudniku će se ispredati raznolike priče, ali on će ostati pod velom tajne sve dok glavni junak ne odluči da krene u potragu za njim.

Poštovaoci Majićeve proze biće u prilici da razgovaraju s autorom i o njegovim ranije objavljenim delima koja su izazvala pažnju javnosti u čitavom regionu, maestralnim delima Deca zla i Ostrvo pelikana, koji su rasprodati u neverovatnih 70.000 primeraka.

Pozivamo ljubitelje kvalitetnog štiva da posete Vulkanov štand na Niškom sajmu knjiga do 4. decembra.