Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Novi YA romani u Vulkan izdavaštvu

31.
3.
2022.

 

Epska fantastika, romansa i životna priča

Vulkan izdavaštvo predstavlja nove naslove za tinejdžere i sve one mlade duhom i radoznale. Romani koji nose snažne poruke inspirisaće vas na odlučnost, ohrabriti vas da se suočite sa svojim najdubljim strahovima, ali i onim besmislenim, sasvim bezrazložnim, i povratiti vam veru u sebe.

Od autorke bestselera Princeza od Pepela i Gospa od Dima Lore Sebastijan stigao je poslednji deo trilogije koji ste nestrpljivo čekali. Kraljica ognja je uzbudljiva završnica čuvene epske fantastike o okrutno ukradenom tronu i devojci koja mora da se bori da bi ga vratila svom narodu. Princeza Teodosija je čitavu deceniju bila zatočenik u svojoj zemlji. Iako nosi krunu od pepela, u Teinoj krvi nalazi se vatra. A od svoje majke naučila je da kraljica nikada ne odustaje. Sada slobodna i sa vojskom pobunjenika pored sebe, Tea mora da prihvati svoju moć i oslobodi svoj narod: i da se suoči sa devojkom koju je nekada zvala sestrom svoga srca. Iako govori o borbi potlačenih, u srži priče su ljudi i njihove priče i žrtve koje podnose za svoju zemlju. Spremite se za putovanje puno akcije, samootkrivanja i intriga prožetih opasnošću i romantikom, koje će vam uliti snagu da učinite ono što istinski želite.

Moć je opojna. Kao i prva ljubav, može vas ostaviti bez daha. Da li je Amerika spremna za svoju prvu kraljicu? Saznajte u nastavku sage o američkoj kraljevskoj dinastiji autorke Ketrin Makgi – Veličanstvo! Beatris je prva američka kraljica. Čitavog života opominjali su je da se povinuje kruni i da se pridržava tradicije. Ali niko je nije pripremio za sve gubitke i žrtve koje takva sudbina zahteva. Njena sestra Samanta bi, međutim, rado preuzela teret prestola, da ne bi do kraja života čamila u Beatrisinoj senci. U ovoj igri moći svako ima svoje namere i ulog za uspeh. Beatris čezne da dokaže da žena može da vlada. Ali njen novi položaj primorava je da donese iznenađujuće izbore za budućnost Amerike... i sopstvenu budućnost. Beatris će morati da odluči koja joj je dužnost važnija – prema svom narodu ili prema svom srcu.

Iskrena priča puna sočnih tajni Izvinite što plačem je debitantsko ostvarenje autorke Džoje Gofni. U ovom romanu upoznaćete Kvin, tinejdžerku koja pravi spiskove svih mogućih vrsta. Zapisujući svoje strahove na papir, nikada ne mora da se suoči sa njima u stvarnom životu. Sve dok njen dnevnik ne nestane. Neko sa anonimnog naloga postavlja njene spiskove na Instagram kako bi cela škola mogla da ih vidi. Daje joj ultimatum: ili će se suočiti sa sedam svojih najvećih strahova ili će čitav dnevnik biti javno objavljen. Očajna, Kvin se obraća drugu iz odeljenja Karteru, kako bi joj pomogao. Naša junakinja će konačno pronaći hrabrost da bude iskrena, da živi za trenutak – i zaljubi se. Kirkus Reviews je ovaj dirljivi roman o prijateljstvu, ljubavi, porodici i prihvatanju sebe proglasio najboljom knjigom za mlade u 2021. godini.

Nove YA romane potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan. Uzbuđenje i avantura neće izostati!