Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Erupcija bestselera u Vulkan izdavaštvu i ovog proleća

22.
3.
2022.

Romani koji će vas navesti da poverujete u nemoguće

Proleće je uzbudljivije uz magiju dobrih knjiga i zato Vulkan izdavaštvo najavljuje neodoljive horor misterije, očaravajuće romantične priče i zabavne ljubavne avanture, koje će uskoro biti dostupne na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije. Odaberite pravi roman za sebe, oslobodite emocije i uronite u bajkoliki svet knjiga!

 

Bestseler Njujork tajmsa Meksička gotika je zavodljiv horor roman inspirisan gotskim klasicima. Silvija Moreno-Garsija ispripovedala je priču punu sumnje, paranoje, mraka – i nadasve ukorenjenu u drevnoj kulturi Meksika. Kada dobije neobično pismo od svoje rođake koja je moli da je spase tajanstvene opasnosti, Noemi smesta odlazi u zabačenu seosku vilu u Meksiku. Noemi je glamurozna pripadnica visokog društva, ali ona je inteligentna i nepokolebljiva i ničega se ne plaši: ni muža svoje rođake, opasnog i zavodljivog Engleza, ni njegovog oca, stare glave porodice, ni jezive vile. Kuća na osami je sumorna ruina ispunjena prašnjavim antikvitetima. Motiv zmije koja jede svoj rep ukrašava kamine, prostirke i nameštaj. Senke vrebaju iz mraka, gusta magla izaziva osećaj bespomoćnosti. I dok u sudaru snova i stvarnosti, ludila i zdravog razuma, davno zakopana prošlost izranja na površinu, Noemi shvata da možda nikada neće moći da napusti ovu zagonetnu kuću.

Roman Dženifer Doneli Neustrašivo srce, snažan poput poezije, povešće vas u uzbudljivu i romantičnu avanturu. Jednom davno živela jedna prelepa devojka. Usne joj behu boje zrelih trešanja, koža meka i bela kao sneg, kosa crna kao gar. Ušla je u Mračnu šumu, a pored nje je jahao kraljičin lovac. Kada su stali da se odmore, lovac je izvukao bodež iz korica i uzeo joj srce. Nije se iznenadila. Otrovni glasovi govorili su da je previše dobra i naivna da vlada, a ona je poverovala u to. Ipak, uz pomoć sedam tajanstvenih stranaca, ona uspeva da preživi. Bajka o Snežani i sedam patuljaka pretvorena je u parabolu o strahu i ljubavi, koja će bez sumnje promeniti način na koji razmišljate o snazi, moći i pravom značenju reči „srećno do kraja života“. Roman poručuje da ljubaznost nikada nije slabost i da ljubav zaista sve pobeđuje. „Ljubav je meka stvar. Miriše na dim i zvuči kao kiša. Ima ukus ušećerenih jabuka. Ne košta ništa da se da, ali je dragocenija od mora dijamanata.“

Naša totalno otkačena priča Lije Konen je lagana i zabavna romansa koja će nas podsetiti koliko je važno da iznad svega budemo verni sebi. Olivija pohađa srednju školu u Bruklinu. Svi najavljuju uzbudljive letnje avanture, a ona krije malu, prljavu tajnu: njen je plan da bindžuje horor filmove i četuje sa svojim onlajn-drugarom Brestom. Ipak, Brest pokušava da nagovori Oliviju da podeli svoj identitet i šalje joj svoj selfi. Olivija je šokirana koliko je sladak! U trenutku panike, uverena da se ona i Brest nikada neće upoznati u stvarnom životu, šalje sliku svoje prelepe drugarice Kejti. Ali stvari će se još više zakomplikovati kada je roditelji pošalju na planinu Ketskils, a ona naleti na jedinu osobu za koju je mislila da je nikada neće videti. „Priča o lažima koje govorimo sebi i drugim ljudima čak i kada bi istina bila lakša i isplativija.“ – Kirkus Reviews

Posetite sajt vulkani.rs i upotpunite svoju biblioteku romanima koje ćete dugo pamtiti. U obilju Vulkanovih izdanja pronađite štivo po svom ukusu i darujte sebi nekoliko sati čistog uživanja!