Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

„Jevanđelje po Jeronimu“ Muharema Bazdulja u trci za Nagradu „Laza Kostić“

26.
2.
2022.

 

Zbirka priča Muharema Bazdulja Jevanđelje po Jeronimu u izdanju Vulkan izdavaštva našla se među devet odabranih naslova koji su uvršteni u širi izbor za Nagradu „Laza Kostić“.

Iako su nastajale u vremenskom rasponu od sedam godina, priče u ovoj zbirci, sa maestralno osmišljenim zapletima i preokretima, čine celinu na tematsko-motivskom i kompozicionom planu: one govore o ljudskim naravima i životnim usudima. U njima ćete sresti junake našeg doba, njihova nemirenja sa stvarnošću, kontraste prohujalih vremena koje naziremo i u sadašnjosti, ali i vitalizam koji uvek izvire iz čovekovog bola i prkosa. Naposletku, u svim ovim pričama prepoznaćete istu nit – pisanje je traganje za istinom.

Pisac, novinar i prevodilac Muharem Bazdulj rođen je u Travniku 1977. godine. Objavio je dvadesetak knjiga, najviše romana i zbirki priča. Njegove knjige su prevedene na engleski, nemački, poljski, ukrajinski, bugarski i makedonski jezik, a pojedine priče i eseji na još desetak jezika.

Ime dobitnika priznanja za književno delo žiri će proglasiti tokom Novosadskog sajma knjiga, koji se održava od 3. do 10. marta. Žiri čine Franja Petrinović, predsednik, Goran Ibrajter i Vladimir Gvozden.

Zbirku priča Jevanđelje po Jeronimu i roman Posljednji muškarac Muharema Bazdulja možete potražiti na sajtu vulkani.rs.