Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Potpisivanje knjiga Milana St. Protića

14.
10.
2021.

Knjižara Vulkan, TC Ušće, 15. oktobar

Naš renomirani pisac Milan St. Protić potpisivaće svoja dela u petak, 15. oktobra, od 18 do 19 sati, u knjižari Vulkan u TC Ušće. Tom prilikom će promovisati i svoje novo delo Roman o poraženima. Potpisivanje će se održati u skladu sa svim preporučenim i propisanim epidemiološkim merama. 

Roman o poraženima Milana St. Protića donosi pripovest o pobeđenima u građanskom ratu. O bivšima. Jeste pripovest, ali nije istorija. Nije ni fikcija. Nešto između. Pisana je na osnovu mnoštva usmenih i zabeleženih svedočanstava učesnika i očevidaca. Posmatrača i savremenika. Analitičara i hroničara. Razume se – i nemalog broja pisanih izvora. Onih arhivskih. I onih istoriografskih. I onih memoarskih. U isti mah, ovo je roman o Beogradu u jednom prohujalom trenutku, kratkom kao treptaj oka. Ali presudnom i sudbonosnom. I kobnom.

Milan St. Protić (1957) rođen je u Beogradu, gde je završio gimnaziju (1976) i diplomirao na Pravnom fakultetu (1980). Magistrirao je 1982. godine, a pet godina kasnije doktorirao modernu evropsku istoriju na Kalifornijskom univerzitetu u Santa Barbari (SAD). Bavio se istorijom, diplomatijom i politikom. Objavio je više istoriografskih i memoarskih dela, roman Sinajsko jevanđelje (2017), putopis Zemlja Viljema Tela (2018) i roman Pun Krug L. D. Trockog (2020).