Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA SVE BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Potpisivanje knjiga Muharema Bazdulja!

12.
10.
2021.

Knjižara Vulkan, Ušće Shopping Center, 13. oktobra

Najpopularniji mladi pisac sa prostora bivše Jugoslavije, Muharem Bazdulj potpisivaće svoja dela u sredu, 13. oktobra, od 18 do 19 sati, u knjižari Vulkan, Ušće Shopping Center. Tom prilikom će promovisati i svoju novu zbirku priča Jevanđelje po Jeronimu. Potpisivanje će se održati u skladu sa svim preporučenim i propisanim merama koje se primenjuju u borbi protiv pandemije kovida 19.

Jevanđelje po Jeronimu je prva knjiga priča Muharema Bazdulja nakon sedam godina. Tematski i stilski ova knjiga se umnogome nastavlja na prethodne zbirke ovog autora – Čaroliju i Jeres nominalizma. Iako je većina priča napisana posle 2014, neke su nastale ranije, ali nisu bile deo prethodnih zbirki.

Muharem Bazdulj (Travnik, 1977), pisac, novinar i prevodilac, objavio je petnaestak knjiga, najviše romana i zbirki priča, od kojih su se izdvojili Lutka od marcipana (2016) i Kvadratni koren iz života (2018). Njegove knjige su prevedene na engleski, nemački, poljski, ukrajinski, bugarski i makedonski jezik, a pojedine priče i eseji na još desetak jezika. Dobitnik je nekoliko književnih i novinarskih nagrada, među kojima su Stanislav Staša Marinković dnevnog lista Danas i Bogdan Tirnanić Udruženja novinara Srbije. S engleskog jezika preveo je desetak knjiga, između ostalog: izabranu poeziju V. B. Jejtsa, prepisku Džeka Keruaka i Alena Ginsberga, kao i biografiju Danila Kiša Izvod iz knjige rođenih, koju je napisao Mark Tompson. Živi u Beogradu.